Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόταση Πρωτοβουλίας για την ημερήσια διάταξη στο ΔΣ της 15/9/2009


Τα θέματα για την σημερινή
συνεδρίαση 15/09/09 του δ.σ. που
προτείνουμε είναι:

1.
Eκλογικές άδειες. Θέμα εφαρμογής του νόμου απο την εταιρεία, προβλήματα απο την προηγούμενη

φορά Ιούνιος 09. Πρόταση
Πρωτοβουλίας : στους συναδέλφους
που αδικήθηκαν, να δωθεί μια
επιπλέον άδεια με
αποδοχές.

2.
Λόγοι μη πραγματοποιήσης
έκτακτου δ.σ. όπως είχαμε ζητήσει
στις 27/8, όταν για τρίτη φορά η
εταιρεία κλείνει κατάστημα
Cosmote.

3. Γραφεία συλλόγου

4. Για 5η συνεχή φορά θέτουμε το
εξής θέμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ.

5. Συνθήκες λειτουργίας του
τηλεφωνικού κέντρου: ΜΟΝΙΤORING, κα


6. Πορεία θέματος σχετικά με τα αναδρομικά από Σεπτέμβριο 2008(και
όχι από Μάρτιο που δόθηκαν) των
συναδέλφων στο τμήμα
εκπαίδευσης της εξυπηρέτησης
πελατών και

7. Πορεία θέματος σχετικά με τα αναδρομικά στο τμήμα
διαχείρισης ενεργειών LOYALTY & RETENTION ΕΤ.ΠΕΛΑΤΩΝ


8. Πορεία θέματος σχετικά με το επίδομα στο τμήμα
διαχείρισης εισπράξεων και πληρωμών

9.Ωράριο - υπερωρίες
καταστημάτων, αποζημιώσεις
νυχτερινής εργασίας τεχνικών.

10. Πορεία αιτημάτων
συναδέλφων.

11. 2,5 μήνες μετά την εφαρμογή του νομού για την απαγόρευση καπνίσματος, θα πρέπει να ήταν ήδη έτοιμοι οι χώροι καπνίσματος σε όλα τα κτήρια. Το Δ.Σ του συλλόγου θα πρέπει να επισημάνει στην εταιρία την αναγκαιότητα χώρων ειδικών για καπνιστές σε όλα τα κτήρια.


12. Λόγοι μη συμμετοχής του
σωματείου, ούτε καν ανακοίνωση,
στην διαμαρτυρία για τις
πυρκαγιές της Αττικής.

13.Κλιμάκιο ενημέρωσης συλλόγου στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο.

.

Θεωνά Μαρία
Ολυμπία Βαλσαμή

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Γαλλία. Και νέα αυτοκτονία εργαζόμενης στη France Telecom. Τα συνδικάτα καλούν το κράτος να παρέμβει.

Από τα πρακτορεία

Μία υπάλληλος της France Telecom αυτοκτόνησε την Παρασκευή, προστιθέμενη στο μακρύ κατάλογο των αυτοκτονιών στο πρώην κρατικό μονοπώλιο, στο οποίο τα συνδικάτα επιρρίπτουν κυρίως την ευθύνη για χρόνια αναδιάρθρωση και πίεση στην εργασία. Η εταιρία ανέφερε πως η 32χρονη αυτοκτόνησε σε ένα από τα γραφεία της στο Παρίσι, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Συνδικαλιστική πηγή δήλωσε πως η υπάλληλος πήδηξε από παράθυρο του τετάρτου ορόφου έπειτα από μία σύσκεψη.

Ο θάνατός της ανεβάζει το συνολικό αριθμό των αυτοκτονιών ή επιχειρούμενων αυτοκτονιών από τις αρχές του 2008 σε 19, περιλαμβανομένων και επτά φέτος, σύμφωνα με σωματεία της εταιρίας.

"Σήμερα, πιστεύουμε πως η διοίκηση είναι ανίκανη να χειριστεί την κατάσταση αυτή", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Σεμπαστιάν Κροζιέ, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFE-CGC. "Καλούμε τον κύριο μέτοχο, που είναι ακόμη το κράτος, να παρέμβει έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην σκέπτονται ότι θα πρέπει να τερματίσουν τη ζωή τους επειδή η ζωή στη France Telecom είναι αφόρητη".

Την Τετάρτη, ένας 48χρονος τεχνικός στην Τρουά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας στο στομάχι του ένα μαχαίρι στη διάρκεια μίας σύσκεψης στελεχών, όταν του ανακοινώθηκε πως θα έπρεπε να αλλάξει δουλειά στην ίδια πόλη, ανέφερε η εταιρία. Η France Telecom, η οποία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα δικά της στοιχεία για τις αυτοκτονίες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διακόπτονται έως τα τέλη Οκτωβρίου οι μετακινήσεις και οι νέες αναθέσεις εργασίας. Δεσμεύθηκε ότι θα προσλάβει επιπλέον 100 υπαλλήλους στον τομέα ανθρωπίνων πόρων προκειμένου να εντοπίσει τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα συνδικάτα δήλωσαν πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα προκειμένου οι εργαζόμενοι να τα βγάλουν πέρα με τις ραγδαίες αλλαγές που έχουν επέλθει στην France Telecom αφότου μετατράπηκε από μία δημόσια υπηρεσία, στην οποία πολλοί είχαν μια δουλειά για όλη τους τη ζωή, σε μία εταιρία που οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, καθορίζει στόχους κερδοφορίας και είναι αντιμέτωπη με τον έντονο ανταγωνισμό. "

Η διοίκηση έχει λάβει επείγοντα μέτρα αλλά τα θεμελιώδη προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί", δήλωσε ο Φιλίπ Μερίκ από το δεύτερο μεγαλύτερο γαλλικό συνδικάτο, τη CGT. "'Επειτα από χρόνια αναδιάρθρωσης, απολύσεων και αλλαγών, ορισμένοι άνθρωποι απλώς δεν μπορούν να αντέξουν άλλο". Η France Telecom δηλώνει πως κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά προσθέτει πως οι αυτοκτονίες είναι σε κανονικά επίπεδα για μία εταιρία του μεγέθους της και πως ο αριθμός τους δεν αυξάνεται.

Ο επικεφαλής Ανθρωπίνων Πόρων Ολιβιέ Μπαρμπερό δήλωσε στην εφημερίδα "Λε Μοντ" πως είναι "πολύ απλουστευτικό" να συνδέονται οι αυτοκτονίες αποκλειστικά με τις συνθήκες εργασίας, παραδέχθηκε ωστόσο πως ορισμένοι εργαζόμενοι "ανησυχούν και αισθάνονται άσχημα" εξαιτίας των αλλαγών στην "κουλτούρα" της επιχείρησης. Η France Telecom ιδιωτικοποιήθηκε κατά τη δεκαετία του '90, ωστόσο τα δύο τρίτα του γαλλικού προσωπικού της έχουν καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου και δεν γίνεται να απολυθούν.

Κι όμως, αυτοί οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους διανύουν τη δεκαετία των 40 ή των 50 χρόνων τους, καλούνται συχνά να αλλάξουν δουλειά ή μετακινούνται σε άλλες πόλεις, καθώς η France Telecom επιδιώκει την προσαρμογή της στη νέα τεχνολογία και τον ανταγωνισμό. "Μηχανικοί που πέρασαν 20 χρόνια κάνοντας επισκευές σε τηλεφωνικές γραμμές καλούνται να εργαστούν σε τηλεφωνικά κέντρα και ορισμένοι από αυτούς παλεύουν σκληρά με την αλλαγή", δήλωσε η Μονίκ Φραΐς-Γκιλίνι, επισκέπτρια γιατρός στη France Telecom. Παρακολουθεί εργαζόμενους με κατάθλιψη, ανησυχία και άλλες διαταραχές, αλλά ανάμεσα στους ασθενείς της στην Γκρενόμπλ, στις γαλλικές Άλπεις, δεν ήταν κανείς από τους αυτόχειρες.

"Το βρίσκω βαθιά ενοχλητικό", έιπε ο Φραΐς-Γκιλίν. "Δεν πηγαίνει άλλο". Τον Ιούλιο, ένας εργαζόμενος στη Μασαλία απέδωσε στη δουλειά του την απόφασή του να τερματίσει τη ζωή του, σύμφωνα με το κείμενο ενός σημειώματος αυτοκτονίας που δημοσιοποιήθηκε με την άδεια της οικογένειάς του από ένα συνδικάτο. "Υπερεργασία, στρες, έλλειψη εκπαίδευσης και πλήρης αποδιοργάνωση της εταιρίας. Είμαι ένα ερείπιο, είναι καλύτερα να το τερματίσω όλο αυτό", ανέφερε, σύμφωνα με το κείμενο του συνδικάτου.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Για το κλείσιμο των καταστημάτων Cosmote

Αθήνα 27/8/09


Για τρίτη φορά, ως προς το κλείσιμο των καταστημάτων Cosmote, ζητάμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζοντας την προκλητική και απαξιωτική συμπεριφορά της προχωρά σε κλείσιμο και 3ου καταστήματος στο Ν. Ηράκλειο.

Η εταιρία, παρά την αργοπορημένη αποστολή από το προεδρείο προς την διοίκηση, της επιστολής που αναφέρεται στην υποχρέωσή της να ενημερώνει για τέτοιους είδους κινήσεις, Π.Δ. 240/2006, δεν το έκανε. Ή μήπως είχατε ενημέρωση σε συναντήσεις και δεν τις μεταφέρατε στα διοικητικά συμβούλια.

Ζητάμε ξανά την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να συζητήσει, να εξετάσει και να πάρει αποφάσεις για τα θέματα αυτά.
Θεωνά Μαρία......................... Βαλσαμή Ολυμπία

Για τα Γραφεία του Συλλόγου

Αθήνα, 26/08/2009

Όπως γνωρίζετε, σε συζητήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, σχετικά με το νέο χώρο εγκατάστασης των γραφείων του συλλόγου, η θέση της Πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθούν κεντρικά γραφεία, σε χώρο στην Αχαρνών.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και να ζητήσουμε από την διοίκηση την μετεγκατάσταση μας εκεί λόγω μετακόμισης.
Μην ξεχνάτε πως η πλειοψηφία των συναδέλφων που είναι μέλη μας εργάζεται στο χώρο της Αχαρνών.
Καλό και ηθικό, θα ήταν από πλευρά σας να μην προχωρείτε σε συζητήσεις και ανειλημμένες υποχρεώσεις προς την διοίκηση, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή/και ερώτησης προς τα μέλη μας.
Θα πρέπει το διοικητικό συμβούλιο, έστω και πλειοψηφικά να προχωρήσει σε απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση του χώρου των γραφείων του.
Εάν, συμφωνήσουμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορούμε να απαιτήσουμε από την διοίκηση να μας δώσει χώρο, ώστε τα κεντρικά γραφεία να είναι στην Αχαρνών και επιπρόσθετα να υπάρχουν τοπικά γραφεία και στα άλλα κτίρια όπου εργάζονται πολλοί συνάδελφοι.


Ολυμπία Βαλσαμή..................................... Μαρία Θεωνά