Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


--------------------------------------------------------------------------------

Από: Valsami Olympia

Αποστολή: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 3:17 μμ

Προς: Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote

Θέμα: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




H Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote ζητά έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου

α. να αποτιμήσουμε την κατάσταση μετά τις τρέχουσες εξελίξεις: συνέχιση απολύσεων, αποχώρηση διοίκησης απο τον διάλογο, συνάντηση με την ΟΜΕ , καθώς και

β.για την λήψη αποφάσεων σε μία σειρά απο θέματα.

γ. συνάντηση με την διοίκηση με συγκεκριμένη θεματολογία και θέσεις απο πλευράς διοικητικού συμβουλίου. Πάγια θέση μας, η οποία κρίνεται επιτακτική και αναγκαία σε μια περίοδο μαζικών απολύσεων όπως αυτή που ζούμε.
Οφείλουμε ως σωματείο να σχεδιάσουμε και να διασαφηνίσουμε τις θέσεις :
δ. ως προς τους απολυθέντες και αυτών προς απόλυση. Η νομική προσφυγή καταντάει το σωματείο σε διαχειριστές υποθέσεων εργατολόγων. Στόχος μας είναι η επαναπρόσληψη τους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς.

ε. την επιθετική τακτική της διοίκησης - DT εκμεταλλευόμενη τα αντιεργατικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας.

ζ. την συνέχιση του αγώνα. Υποστήριξη με κάθε τρόπο των συναδέλφων που δεν έχουν υπογράψει, αλλά και των συναδέλφων που υπέγραψαν κάτω απο εκβιασμούς και τρομοκρατία.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αποκαλυπτική συνέντευξη της Λ.Κατσέλη: "Οι Απολύσεις στην Cosmote σε λάθος στιγμή" !!


Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Άφησα κάτι σε εκκρεμότητα, κα Υπουργέ. Η ιστορία της COSMOTE. Είναι σύννομη, κατά την άποψή σας, η κίνηση της εταιρείας; Για την εθελουσία.


Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Ήταν δυστυχώς σε λάθος στιγμή. Δεν υπάρχει θέμα παρανομίας όσον αφορά στην απόλυση, αλλά επειδή είχαμε για 6 ώρες τη συζήτηση αυτή στην τριμερή, πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση. Ήταν κάτι ατυχές τη στιγμή εκείνη που ήρθε, αν και κατανοούμε ότι και η COSMOTE αντιμετώπιζε μια μεγάλη πτώση του δικού της τζίρου.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων δεν θα υπολογίζονται στην επιχειρηματική δραστηριότητα; Προβληματισμό θέτω τώρα. Για όλες τις επιχειρήσεις είναι αυτός.


Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Στις εργασιακές σχέσεις όλα υπολογίζονται. Υπολογίζεται και το παρόν και το παρελθόν και το μέλλον.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σ’ αυτό συμφωνούμε τώρα και οι δύο, δηλαδή συνέβαλαν και οι εργαζόμενοι για να υπάρχει κέρδος. Στη ζημιά, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι; Αυτή η ιστορία, αυτός ο μεσαίωνας δεν μπορεί να συνεχιστεί στο 2011, όπως και να’ ναι τα πράγματα.


Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Η σχέση εργοδότη - εργαζόμενου είναι μια βαθιά ασύμμετρη σχέση. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει εργατικό δίκαιο, γι’ αυτό υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις και από τη δική μας τη μεριά αυτό που θέλουμε να ενδυναμώσουμε είναι η διαπραγματευτική δύναμη και του εργαζόμενου σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσει μαζί με τον εργοδότη να βρουν λύσεις που να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και να κρατάνε την επιχείρηση ζωντανή, γιατί μιλάμε για μία - δυο μεγάλες περιπτώσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το 95% των επιχειρήσεων των ελληνικών επιχειρήσεων είναι πολύ μικρές.

Και το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι αυτές οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, διότι δεν μπορούν να καλύψουν το βασικό τους κόστος. Άρα μην βλέπουμε μόνο τις δυο - τρεις μεγάλες περιπτώσεις, όπου εκεί υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να διατηρηθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις


Διαβάστε εδώ   http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9723868     όλη την συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ και τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΩΜΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

                                                                                             Αθήνα, 15/3/2011


Η εταιρία του ομίλου Cosmote εφαρμόζει τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΔΝΤ συνεχίζοντας να συνθλίβει ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να διασώσει τα κέρδη της Deutsche Telekom.

Μέχρι και σήμερα, και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις για λήξη του «πακέτου» στοχευόμενων απολύσεων η διοίκηση εξακολουθεί να πιέζει και να εκβιάζει εργαζόμενους.

Στελέχη της εταιρίας, στην Αχαρνών όπως ο υποδιευθυντής Ηλ. Αλεξόπολος, (νωρίτερα ο Αθ. Στράτος, η Σ.Χειλαδάκη, ), αλλά και σε άλλους χώρους εξακολουθούν να καλούν συναδέλφους. Μάλιστα, τα όρια απύθμενου θράσους τους έφτασαν στο σημείο να ζητούσουν να μείνει μυστική η συνάντηση!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το ρόλο των σύγχρονων δημίων – στελεχών σε όλη την εταιρία που με ιδιαίτερη προθυμία εκτελούν το ρόλο τους. Οι απαντήσεις για τους εκβιασμούς τους καθώς και για τις συκοφαντίες εναντίων του σωματείου στα δικαστήρια την Τετάρτη 9/3/2011 δεν θα σταματήσουν να δίνονται.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δεν αφήνουμε σε κανένα καλοθελητή να ξεφουσκώσει τον αγώνα μας.

Οι απεργιακές επιτροπές σε κάθε κτήριο θα πρέπει να συντονίζουν και να κινητοποιούν τους συναδέλφους. Η νέα έκτακτη γενική συνέλευση θα δώσει δύναμη στους συναδέλφους. Η ΓΣΕΕ πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει.

Τους βλέπαμε μεγάλους, γιατί ήμαστε σκυφτοί, σηκώσαμε κεφάλι, θα σκύψουνε αυτοί.

                     Η Τρομοκρατία της διοίκησης δεν θα περάσει
                         Καμιά απόλυση στον όμιλο Cosmote.
  Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει Ιφιγένεια στο βωμό  των  κερδών
                           Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας




Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρωτοβουλία  Εργαζομένων στην Cosmote


                                                                                        Αθήνα, 11/3/2011


Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote ζητά έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων τις επόμενες εβδομάδες, κατόπιν των αποφάσεων του δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ.


(Έχετε λάβει σχετικό sms στα κινητά σας νωρίτερα)



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

                                                                            Αθήνα, 11/3/2011

Συνάδελφοι,

Η διοίκηση της Cosmote – OTE προσπαθώντας να αυξήσει τα κέρδη της Deutsch Telekom εφαρμόζει πιστά τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας. Την Παρασκευή 11/3, την ώρα που συνεδρίαζε το δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, εντάθηκαν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Το Δ.Σ του σωματείου μας δεν συνεδρίασε. Δεν έχει λάβει καμία απόφαση. Η απόφαση της συνέλευσης μας για απεργία στις 16/3 απορρίφθηκε από την ΟΜΕ- ΟΤΕ.

Οι αποφάσεις της ομοσπονδίας , πιστεύουμε πως πρέπει να συμβαδίζουν και με τις ανάγκες του αγώνα μας και με τις αγωνιστικές διαθέσεις που αποτυπώθηκαν στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συνέλευση μας:

Συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις. Γνωρίζουμε ότι στην Αχαρνών και στους άλλους εργασιακούς χώρους, οι εργαζόμενοι δέχονται τις ανελέητες επιθέσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατία των ναζί υπαλληλίσκων στελεχών της διοίκησης για υπογραφή στις απολύσεις.
Το σωματείο μας, τα άλλα σωματεία του χώρου έχουν υποχρέωση να περιφρουρήσουν τους χώρους εργασίας ώστε να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές κατακτήσεις. Οι αποφάσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου για πειθήνια επιστροφή στους χώρους εργασίας την Πέμπτη, ημέρα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την Παρασκευή είναι τουλάχιστον ακατανόητες και δημιουργεί ερωτήματα.


Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με τις ίδιες και άλλες μορφές. Η κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή σε συνελεύσεις και σε αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Η ΓΣΕΕ επιβάλλεται τώρα μαζί με όλες τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες να κτίσει απεργιακό μέτωπο.


Οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή έστειλαν το μήνυμα. Οποιαδήποτε ξεφούσκωμα του αγώνα είναι υποχώρηση και συνενοχή στις απολύσεις και στις πράξεις της διοίκησης και των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.
 Περιμένουμε ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


                                
                              Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και αγωνιστικά


                                   Η Τρομοκρατία της διοίκησης δεν θα περάσει


                                      Καμιά απόλυση στον όμιλο Cosmote


    Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει Ιφιγένεια στο βωμό των κερδών


                                         Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας





Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote


Αθήνα, 9/3/2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ
Η διοίκηση της Cosmote, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης έσυρε το σωματείο στα δικαστήρια για εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων.

Με σαθρή και δόλια επιχειρηματολογία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, θορυβημένη από την μαζική μας συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και την αγωνιστική μας στάση. Οι εγκάθετοι «μάρτυρες» της διοίκησης ψέλλιζαν ότι κάνουμε δήθεν λευκή απεργία και παρεμπόδιση στους χώρους εργασίας. Δεν είπαν λέξη για τους εκβιασμούς και τις απειλές σε βάρος των εργαζομένων από πλευράς της διοίκησης. Λέξη για την τρομοκρατία και την ανασφάλεια που διακινούν. Για τις βίαιες μετακινήσεις εργαζομένων εν κρυπτώ σε χώρους εργασίας τρίτων εταιρειών.

Ένα-ένα τα ψεύδη της διοίκησης στο δικαστήριο κατέρρευσαν και δυστυχώς για αυτούς αποκαλύφθηκε κάτι πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιούν τις κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν τους συνδικαλιστικούς μας εκπρόσωπους. Ενώ παραδέχτηκαν δημόσια ότι ελέγχουν το περιεχόμενο των sms που στέλνει το σωματείο στα μέλη του. Γεγονός που είχαμε επισημάνει και καταγγείλει σε παλαιότερες κινήσεις μας και ανακοινώσεις. Τα προσωπικά δεδομένα και οι νόμοι γίνονται κουρελόχαρτο στα χέρια της εταιρίας που τα χρησιμοποιεί … για την ασφάλειά της.
Οι εργαζόμενοι, με την αγωνιστική τους παρουσία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του σωματείου και δήλωσαν για μια ακόμη φορά την συμπαράστασή τους και την υποστήριξή τους στο συλλογικό τους όργανο.


                          Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και αγωνιστικά

                Κάτω τα χέρια από το σωματείο και τις κατακτήσεις μας

                         Η Τρομοκρατία της διοίκησης δεν θα περάσει

                             Καμιά απόλυση στον όμιλο Cosmote

              Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει Ιφιγένια στο βωμό των κερδών

                                 Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας







Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

Αθήνα, 4/3/2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στη τριμερή συνάντηση στις 3/3, με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου παραβρέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων: το σωματείο μας(Β. Κατσαρός, Λ. Αναούνη, Ολ. Βαλσαμή), η ΟΜΕ-ΟΤΕ (Π. Κούτρας, Αντ.Μπιρμπιλής, Γ.Δούκας), το ΕΚΑ, και η ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση λειτούργησε ως Πόντιος Πιλάτος, τηρώντας ίσες αποστάσεις, στάση που βολεύει την εργοδοτική πλευρά. Σε όλα τα στάδια συζητήσεων, η αδιαλλαξία της διοίκησης ήταν προκλητική και χωρίς προηγούμενο.

Από την πλευρά μας κατατέθηκε ότι πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις και σε κάθε περίπτωση πρέπει να ανακληθούν.

Ζητήσαμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρότασή μας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας και σε ανακοινώσεις μας.

Ο υφυπουργός απάντησε ότι….θα το μεταφέρει στην υπουργό!!
Συνάδελφοι,

Η διοίκηση της εταιρίας εκμεταλλεύεται τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της τρόικας. Η επίσημη πρόταση του υπουργείου αφήνει (αν είναι δυνατόν) ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ-COSMOTE, DEUTSCHE TELEKOM είναι συνυπεύθυνοι για τις απολύσεις.

Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικά. Καμία παραχώρηση σε δικαιώματα και μισθούς. Συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η ΓΣΕΕ να αναλάβει τον συντονισμό των σωματείων για ανατροπή των εργοδοτικών και αντεργατικών πολιτικών.


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

protovoulia-cosmote.blogspot.com







Μια απολυμένη της Cosmote...

Μια απολυμένη της Cosmote..., Αναδημοσίευση απο το www.alterthess.gr/


Εργατικά νέα

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο ένα μήνυμα που έφτασε στο γραμματοκιβώτιό μας από μία, από τις 120, απολυμένες εργαζόμενες της Cosmote. Δε λέει και τίποτα διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε. Άλλωστε, σίγουρα, αντίστοιχα πράγματα θα σκέφτονται και οι άλλες/οι 119, αλλά και οι εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλοι/ες που νιώθουν ότι η σειρά τους πλησιάζει: στην Cosmote, τον ΟΤΕ, τις άλλες ΔΕΚΟ, σε κάθε βιομηχανία βιοτεχνία ή υπηρεσία. Η εικόνα μας όμως αλλάζει άρδην όταν τα "νούμερα" μετατρέπονται σε συγκεκριμένους ανθρώπους, με ανάγκες, ελπίδες ή αυταπάτες, σε ανθρώπους θυμωμένους, απογοητευμένους, ή τρομαγμένους, σε ανθρώπους που κλαίνε, που γελάνε ή αγωνίζονται.

10 XΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

1000 ΕΥΡΩ ΝΤΡΟΠΗΣ Κ ΑΙΣΧΟΥΣ.

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΝΑΝ\ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ 10ΩΡΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ? ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ Η/Υ? ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΡΟΜΠΟΤ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ...

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ WC OTAN ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ KENTRO..ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ COSMOTE ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙΑ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΡΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ??35 ΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΡΑΒΟΙ ΚΟΥΦΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΑΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΑΤΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΝΙΩΘΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ..ΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑ.. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΜΑΖ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2010.ΤΟ ΔΙΑΚΩΜΩΔΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ.



απολυμένη





Αδιέξοδο για τις απολύσεις στη Cosmote. Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Αναδημοσίευση απο το tvxs, 3 Mαρτίου 2011

Πολίτες ξυπνήστε!! 2.350 οικογένειες στο δρόμο επειδή ξαφνικά αποφάσισαν να κάνουν «οικονομία», ώστε να μη μειωθεί στο ελάχιστο το τεράστιο χρηματικό απόθεμα που υπάρχει! Επειδή είδαν ότι συμπαραστεκόμαστε στους 120 συναδέλφους μας σα να είμαστε οι ίδιοι απολυμένοι, σκέφτηκαν να μας απολύσουν όλους για να μπούμε στο πετσί του ρόλου. Πού είναι το απαράδεκτο υπουργείο εργασίας?? Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη -για να μην πω την ίδια- μέρα μας υπόσχονταν μπόνους παραγωγικότητας (μιλάμε για καμμιά 200αριά ευρουλάκια, όχι τίποτα εκατομμύρια), υπογραφή συλλογικής σύμβασης, διαβεβαίωναν ότι δεν θα γίνει καμμία απόλυση, μας παρουσίαζαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης πελατών και αλληλοσυγχαιρόμασταν που πηγαίνουμε τόσο καλά ως εταιρεία. Το τάιμιγκ δεν ήταν τυχαίο, θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι μπορώ να σε «πατήσω» όποτε θέλω!!! Περιμένουμε από τους συνδρομητές μας ΣΤΗΡΙΞΗ, γιατί κι εμείς τους στηρίζουμε 13 χρόνια τώρα, όταν χάνουν ή μπλοκάρουν το κινητό, 13 χριστούγεννα, 13 πάσχα, 13 καθαρές δευτέρες, 13 25ες Μαρτίου, 13 28ες Οκτωβρίου, όλες τις εποχές του χρόνου, όλο το 24ωρο, σε 4.628 ξενύχτια, γαντζωμένοι πάνω στις κεραίες, στα σύνορα, με ό,τι καιρικές συνθήκες μπορείτε να φανταστείτε, ταξιδεύοντας για ώρες σε όλη την Ελλάδα, στα απομακρυσμένα νησιά, σε τηλεφωνικά κέντρα, στα καταστήματα, ερχόμενοι πολλές φορές αντιμέτωποι για χάρη της εταιρείας με την αγανάκτησή σας και δρώντας άμεσα για την εξυπηρέτηση του έλληνα συνδρομητή, αλλά με και την ευγνωμοσύνη σας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας σε περιπτώσεις εθνικής εγρήγορσης (βλ. Ολυμπιακούς 2004, Σεισμός Αθήνας, κ.ά.). Όπως λέει χαρακτηριστικά συνάδελφος, μας πήραν 20 χρονών παλληκαράκια, τους δώσαμε τα καλύτερα και πιο παραγωγικά μας χρόνια, φέραμε την εταιρεία με το σκληρό μόχθο μας στην 1η θέση, και αυτό είναι το Ευχαριστώ: Μέσα σε ένα βράδυ μας απολύουν όλους, 2.350 οικογένειες, μας πετάνε στο δρόμο, επειδή είμαστε ακριβοί (δηλ. πάνω από 500 ευρώ), για μην διακόψουμε την υπερεκτίναξη των κερδών τους. Εάν η πιο κερδοφόρα επιχείρηση «σκοτώνει» όλο το μόνιμο προσωπικό σε μία στιγμή, τι θα κάνετε όλοι εσείς οι υπόλοιποι???


Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ολυμπία Βαλσαμή: Με απολύσεις χτυπάνε το προπύργιο των πρώην ΔΕΚΟ

Ζαγάρας Κ.


Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/03/2011

Οι διοικήσεις εξειδικεύουν τα μέτρα της κυβέρνησης στον Όμιλο του ΟΤΕ υπογραμμίζει η Ολυμπία Βαλσαμή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Cosmote. Παράλληλα σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΑΓΑΡΑ

* Τι επιδιώκουν με τις απολύσεις στην Cosmote και τα νέα μέτρα στον ΟΤΕ;
Απολύσεις υπήρχαν πάντα στον Όμιλο. Τώρα όμως είναι μαζικές. Συνυπεύθυνες γι' αυτό ήταν και είναι οι διοικήσεις του Ομίλου. Έρχονται να εξειδικεύσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, κάνοντας χρήση της επιστολής “μνημονιακής συμμόρφωσης” που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Αν μάλιστα αντιληφθεί κανείς ότι οι απολύσεις γίνονται στην πλέον κερδοφόρα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, είναι εύκολο να διαπιστώσει το ολοκληρωτικό χτύπημα που επιδιώκουν στα εργασιακά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

* Θεωρείτε δηλαδή ότι η επίθεση αυτή δεν σταματάει εδώ;


Σαφώς και όχι. Είναι η αρχή του τέλους οι απολύσεις αυτές. Εκτιμώ ότι θα έχουν βάθος χρόνου και όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται η ένταση με την οποία θα απολύουν κόσμο και θα ισοπεδώνουν εργατικές κατακτήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που χτυπάνε το προπύργιο των πρώην ΔΕΚΟ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Ήρθε όμως η και η ώρα τόσο η ΟΜΕ - ΟΤΕ, όσο και η ΓΣΕΕ να σηκώσουν το ανάστημά τους, πέρα από τα λόγια. Να κηρύξουν πανελλαδική απεργία, να οργανώσουν κινητοποιήσεις. Το ζήτημα του ΟΤΕ και της Cosmote δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων τους, αλλά γενικότερα του κόσμου της εργασίας που σύντομα θα βιώσει ανάλογα και χειρότερα μέτρα.

* Πώς αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε όλα αυτά;


Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή των εργαζομένων είναι τόσο μαζική. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην έκτακτη Γ.Σ. Την περασμένη εβδομάδα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι. Το ίδιο μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις και η περιφρούρηση της απεργίας μας. Η διάθεση όλων μας είναι αλληλέγγυοι να συνεχίσουμε τον αγώνα και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να πάρουν τις απολύσεις πίσω και να αποσύρουν τα καταστροφικά τους σχέδια.


Ο Γιάννης Δούκας, μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, μιλά στο Red Notebook

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ και το σωματείο εργαζομένων στην COSMOTE εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Ποιοι είναι οι λόγοι;


Η διοίκηση της COSMOTE εξήγγειλε 120 απολύσεις. Τις απολύσεις τις ονομάζει εθελούσια έξοδο με ένα πρόγραμμα αυξημένων αποζημιώσεων που κοινοποίησε στο προσωπικό. Στην πραγματικότητα είναι ένας εκβιασμός. Οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρεται έχουν στοχοποιηθεί και η δέχονται το πακέτο και αποχωρούν «οικειοθελώς» ή διαφορετικά θα απολυθούν εντός του έτους με τη νόμιμη αποζημίωση. Οι απολύσεις δεν είναι μόνο 120 γιατί εκτός από τις απολύσεις στην COSMOTE προχωράνε σε απολύσεις και στις συνδεδεμένες με την COSMOTE εταιρείες «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και «e value».

Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ η διοίκησή του αποφάσισε μονομερώς να αυξήσει τις ώρες εργασίας τους. Το ωράριο που ισχύει είναι 7 ώρες και 42 λεπτά και ισχύει από τη δεκαετία του ’70. Αποφάσισε επίσης να περικόψει οικονομικές παροχές σε τμήματα του προσωπικού οι οποίες είχαν χορηγηθεί με αποφάσεις της διοίκησης αλλά και άλλες καταστρατηγώντας παράνομα όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τέλος δείχνοντας την προσφορά της στο περιβάλλον (για την οποία έχει πάρει και βραβείο) αποφάσισε να καταργήσει τα λεωφορεία μεταφοράς του προσωπικού από και προς το διοικητικό μέγαρο στο Μαρούσι.

Για ποιους λόγους προβαίνει σε απολύσεις μια από επιχειρήσεις που ακόμα και εν μέσω κρίσης καταγράφει κέρδη συστηματικά;

Όπως σωστά αναφέρετε καταγράφει κέρδη. Εκτός απ’ αυτό έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους διοικούντες σαν το στολίδι του ομίλου, σαν εταιρεία «πρότυπο», είναι η εταιρεία στον κλάδο με το μικρότερο εργασιακό κόστος, είναι η πρώτη σε κίνηση Πανελλαδικά και είναι η εταιρεία στην οποία ο κ. Τσαμάζ αναδείχθηκε καλύτερος manager το 2010. Ο πρώτος λόγος που επιχειρούν να απολύσουν προσωπικό είναι η αύξηση των κερδών των μετόχων με πρώτη τη Deutsche Telekom. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ένας άλλος λόγος είναι και ο εκφοβισμός που θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους τόσο της COSMOTE όσο και όλου του ομίλου προκειμένου να γίνει γι’ αυτούς πιο εύκολη η επίθεση και η λεηλασία που θα επιχειρήσουν σε εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες τον προηγούμενο αιώνα. Τέλος οι απολύσεις σε μια εταιρεία με τέτοια χαρακτηριστικά θα δώσει το σύνθημα για περαιτέρω απολύσεις στις άλλες εταιρείες του κλάδου αλλά και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ποια είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απολύσεις και τις διεκδικήσεις σας;

Το ελληνικό δημόσιο για να μην ξεχνιόμαστε έχει το 20% των μετοχών του ομίλου ΟΤΕ. Σε ότι αφορά το Υπουργείο Οικονομίας που έχει και την ευθύνη μέχρι σήμερα τηρεί σιγήν ιχθύος για τις απολύσεις. Κατά τη γνώμη μας βολεύεται να κάθεται στη γωνία αφήνοντας τη διοίκηση να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά. Έχει όμως σοβαρές ευθύνες καθώς αφ’ ενός η επιλογή του κ. Τσαμάζ στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου είναι και δική του επιλογή και αφ’ ετέρου έχει διορίσει τα πέντε μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ τα οποία οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να θέσουν θέμα εφ’ όσον βέβαια τους δώσει ανάλογη εντολή το Υπουργείο. Σε ότι αφορά την επίθεση στο ωράριο και στις συλλογικές συμβάσεις των εργαζόμενων του ΟΤΕ όχι απλά συμφωνεί αλλά έχει προτρέψει τη διοίκηση του ΟΤΕ αλλά και άλλων εισηγμένων επιχειρήσεων από τα Χριστούγεννα να προχωρήσουν σε περικοπές με τη γνωστή επιστολή. Σε ότι αφορά το Υπουργείο Εργασίας στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση κατέθεσε αρχικά μία πρόταση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή τουλάχιστον για τους εργαζόμενους στην COSMOTE. Η πρόταση έλεγε ότι το πρόγραμμα εθελούσιας να «τρέξει» ως τέτοιο μετά όμως το πέρας του και ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι από τους εργαζόμενους να μην υπάρξουν απολύσεις. Κάτω όμως από την άρνηση και τις πιέσεις της εργοδοτικής πλευράς τροποποιήθηκε και η τελική πρόταση αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα απολύσεων.


Τι ανταπόκριση είχε το κάλεσμα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και πόσο αξιόπιστη είναι μια διοίκηση που άφησε να περάσει η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού χωρίς σοβαρές αντιστάσεις; Τι θέση πήραν οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις;


Κατ’ αρχήν θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η ιδιωτικοποίηση βαραίνει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. της τελευταίας 20ετίας. Το ΠΑΣΟΚ από την άποψη που είχε στις αρχές της δεκαετίας του 90 για ένα ΟΤΕ 100% δημόσιο τη δεκαετία 1994 έως 2004 που είχε την εξουσία πούλησε το 66,6% των μετοχών του ΟΤΕ σε ιδιώτες. Η Ν.Δ. πούλησε και το υπόλοιπο 13,3% στη Deutsche Telekom και το 20% που κατέχει πλέον το ελληνικό δημόσιο είναι πολύ κάτω ακόμη και από την καταστατική μειοψηφία του 33%. Σε ότι αφορά την αξιοπιστία των συνδικαλιστικών ηγεσιών κατά τη γνώμη μας αυτή έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από διάφορες κατά καιρούς παλινωδίες κυρίως των δύο μεγάλων παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Το μεγαλύτερο χτύπημα στο κύρος και στην αξιοπιστία της ΟΜΕ – ΟΤΕ πιστεύουμε ότι ήρθε το 2005 όταν οι δύο αυτές παρατάξεις συμφώνησαν στην άρση της μονιμότητας και σε διαφορετικές εργασιακές σχέσεις των νέων σε σχέση με αυτές των παλαιότερων.

Ανεξάρτητα απ’ αυτά η ανταπόκριση των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις ήταν πρωτοφανής και αυτό οφείλεται στα θέματα που διακυβεύονται. Ευθύνες στις συνδικαλιστικές ηγεσίες υπάρχουν και δεν ξεχνιούνται. Ωστόσο κάτω από την απειλή των απολύσεων και της ανελέητης επίθεσης σε μισθούς και δικαιώματα μπαίνουν στη γωνία και επιχειρούμε να αντισταθούμε στη λαίλαπα.

Καμία παράταξη δεν συμφώνησε ή συναίνεσε στις εξαγγελίες. Αυτό που έχουμε όμως ως παρατήρηση είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία της ομοσπονδίας έδειξε μια ενδοτικότητα στις απαιτήσεις της διοίκησης πράγμα το οποίο της άνοιξε την όρεξη. Από την άλλη πλευρά ο ιδεολογικός απομονωτισμός, η θεωρία της ταξικής καθαρότητας και του μοναδικού εκφραστή της εργατικής τάξης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ενυπάρχουν και στον ΟΤΕ. Κατά τη γνώμη μας κάτω από το μέγεθος των προβλημάτων θα μπορούσαν τουλάχιστον για λίγο να μπουν στη γωνία ώστε η αντίστασή μας να είναι πιο οργανωμένη, πιο συντονισμένη, πιο δυνατή και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματική.


Ποιο είναι το τοπίο των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ αυτή τη στιγμή, μετά δηλαδή την παραχώρηση στη Deutsche Telekom;

Από το ξεκίνημα της ιδιωτικοποίησης οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ συνεχώς μεταβάλλονται και διαρκώς προς το χειρότερο. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι στον όμιλο πλέον εταιρειών ΟΤΕ έχουμε διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά καθεστώτα τόσο μεταξύ νέων και παλαιών εργαζόμενων όσο και μεταξύ των εργαζόμενων σε διαφορετικές εταιρείες του ομίλου. Οι συλλογικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΟΜΕ – ΟΤΕ ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους στη μητρική εταιρεία και όχι στους εργαζόμενους στις θυγατρικές. Στον όμιλο δεν λείπουν και οι δουλεμπορικές εταιρείες ενοικίασης προσωπικού OTEplus και HELLASCOM. Στον ΟΤΕ σήμερα έχουμε μόνιμους, έχουμε έκτακτους και έχουμε και εργαζόμενους ορισμένου χρόνου με ημιαπασχόληση. Τέλος έχουμε την επίθεση που έχει εξαπολύσει η διοίκηση η οποία εξήγγειλε τα μέτρα που αναφέραμε και ήδη ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα που θα είναι ακόμη χειρότερο.


Υπάρχει κάποιου είδους συντονισμός του μόνιμου προσωπικού με τους συμβασιούχους και το σωματείο τους, που παραμένει εκτός ΟΜΕ-ΟΤΕ; Σκέφτεστε να πάρετε σχετικές πρωτοβουλίες;


Συντονισμός μεταξύ ΟΜΕ – ΟΤΕ και των υπαρχόντων σωματείων τηλεφωνικών κέντρων του ΟΤΕ δεν υπάρχει. Η δική μας άποψη σαν Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ και ανεξάρτητα από το είδος της εργασιακής τους σχέσης θα έπρεπε να εντάσσονται στην υπάρχουσα οργανωτική συνδικαλιστική δομή του ΟΤΕ. Αυτό μέχρι σήμερα δεν προχωράει για μια σειρά από λόγους. Με βάση λοιπόν την υπάρχουσα κατάσταση θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ με τα υπάρχοντα σωματεία για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους που αυτά εκπροσωπούν και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ως παράταξη.


Δεδομένου ότι η ΟΤΕ και η COSMOTE δίνουν αφειδώς διαφημίσεις στα ΜΜΕ, ο αγώνας σας δεν προβάλλεται και η υπόλοιπη κοινωνία αγνοεί όσα συμβαίνουν. Έχετε σκεφτεί εναλλακτικά μέσα προβολής των διεκδικήσεών σας;

Το πρόβλημα της προβολής των θέσεών μας είναι διαχρονικό και κάτω από τις πιέσεις που ασκούνται λόγω των πακέτων διαφήμισης γίνεται μεγαλύτερο. Σε επίπεδο ΟΤΕ και επειδή εργαζόμαστε στις τηλεπικοινωνίες έχουμε ένα ικανοποιητικό θα λέγαμε δίκτυο ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση http://agonistiki-synergasia.blogspot.com μπορεί να ανατρέξει όποιος θέλει, να δει τις θέσεις και τις απόψεις μας, να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα και να βρει απαντήσεις για μια σειρά από μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους του ΟΤΕ αλλά και ευρύτερα. Έξω από τον ΟΤΕ προσπαθούμε να «εκμεταλλευθούμε» όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται και με την ευκαιρία ευχαριστούμε και το red notebook για το χώρο που μας έδωσε.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ COSMOTE

Πρωτοβουλία   Εργαζομένων στην Cosmote

Αθήνα, 28/2/2011


Συνάδελφοι,

Στις 28/2, με μια πρωτοφανή σε προκλητικότητα κίνηση, η διοίκηση της Cosmote: Τσαμάζ και Σια, εξειδικεύοντας τα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης κάνει άμεση εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων ανακοινώνοντας μαζικές απολύσεις στo χώρο της Cosmote, Γερμανός και e-value.

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για τη χρήση του 2010. Τα κέρδη της Cosmote παραμένουν σταθερά ψηλά, σ΄αντίθεση με τις ζημιές της Deutsche Telekom . Οι απολύσεις δείχνουν ότι το μόνο πράγμα που απασχολεί τη διοίκηση είναι η με τον οποιοδήποτε τρόπο αύξηση των κερδών της Deutsche Telekom και η τρομοκράτηση των εργαζόμενων σε όλο τον όμιλο.

Τα κέρδη της Cosmote και οι απολύσεις πάνε πακέτο.

Το πακέτο 120 απολύσεων που προτείνει με «πάθος» η διοίκηση της Cosmote και ο Τσαμάζ που το πλασάρουν ως το καλύτερο πρόγραμμα αποχωρήσεων της αγοράς!!! Θα πρέπει να επιστραφεί ως επιεικώς απαράδεκτο. Η Cosmote είναι μια υπέρ-κερδοφόρα εταιρεία και δεν χωράει καμία δικαιολογία.

Η διοίκηση του σωματείου μας και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να μπουν στη λογική της επιλογής του ΣΚΟΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.

Μια θέση μόνο μπορεί να σταθεί στην όποια διαβούλευση.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΗΝ COSMOTE.

Tα μόνα που περισσεύουν είναι τα κέρδη τους και δεν μας πειράζει να μειωθούν.

Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τον αριθμό, ούτε τον τρόπο των απολύσεων…

Οι απολύσεις όπως και να πλασαριστούν με δήθεν παροχές, παραμένουν απολύσεις και απαρχή για νέες απολύσεις και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις στη Cosmote, Γερμανός, e-value αποτελούν τα προεόρτια αντίστοιχων ενεργειών για τον ΟΤΕ.

Το σωματείο μας αρχίζει με μια 48ωρη απεργία και ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Στη γενική συνέλευση αποφασίζουμε:

Κλιμάκωση και συνέχιση δυναμικά των κινητοποιήσεών μας.

Απαίτηση τώρα από την ΟΜΕ – ΟΤΕ για κοινό μέτωπο αγώνα.

Η ΓΣΕΕ να αναλάβει τον συντονισμό όλων των κλάδων που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να δημιουργηθεί κοινό αγωνιστικό μέτωπο.



ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ