Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

Δικαίωμά μας η συμμετοχή στην 3ήμερη απεργία

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην CosmoteΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


31 Μαρτίου 2008

Με σκεπτικισμό, αγανάκτηση και οίκτο, αλλά όχι έκπληξη διαβάσαμε την από 27/3/08 ανακοίνωση του «Δ.Σ. Cosmote». Συνειδητά βρεθήκατε άλλη μια φορά στη ίδια όχθη με την εκάστοτε διοίκηση και με τον Βουρλούμη που αναφέρεται περί «δικαιώματος στην εργασία» (Συνέλευση Παν. Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ 22/3/08, Δελτίο Τύπου ΟΤΕ 27/3/08).
Για μας, στηv Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote, η συμμετοχή στην 3ημερή απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ δεν είναι απλά υποχρέωσή μας.
Αυτή την φορά περισσότερο από άλλη είναι και Δικαίωμά μας.

ΕΙΝΑΙ δικαίωμα όταν δεν έχουμε άλλο διαπραγματευτικό όπλο
δικαίωμα για να έχουμε σταθερή εργασία και στο μέλλον
δικαίωμα για κοινωνική ασφάλιση
δικαίωμα στην Δημοκρατία
δικαίωμα στην κατοχύρωση της περιουσίας του ελληνικού
λαού

Τα πρώτα συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και ο τελευταίος εργαζόμενος και πρέπει να τα γνωρίζουν και πρέπει να τα υποστηρίζουν.

Η περιφρούρηση της απεργίας θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Cosmote με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας, αίτημα μας που χρονίζει. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει διαδικαστικό θέμα με την ΟΜΕ – ΟΤΕ για θέμα μη ενημέρωσής σας, καλό είναι να τα βρείτε με την Ομοσπονδία, και όχι μέσω ανακοινώσεων. Εμείς στην Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote, θεωρούμε ότι σε καταστάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων προχωράμε όλοι μαζί στον όμιλο ΟΤΕ και στο σωματείο ενωμένοι στους αγώνες.

Και βέβαια, ανακύπτει το ερώτημα: πως με τέτοιο σωματείο θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι; Που είναι τόσο καιρό το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν εμάς τα μέλη σχετικά με τις εξελίξεις ξεπουλήματος του ΟΤΕ; Η Γενική Συνέλευση της 26/3 θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να ενημερωθούν τα μέλη.

Στο Δ.Σ. 20/3 της ΟΜΕ, η εκπρόσωπος μας Ολ. Βαλσαμή εξέφρασε την ανησυχία μας για τις πρόσφατες αλλαγές: εξαγορά από την Deutsche Telekom (κρατική εταιρεία με απολύσεις), διαφορές εργασιακών σχέσεων και μισθολογίου με τον ΟΤΕ.
Ζητάμε την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας από την ΟΜΕ και την Ελληνική κυβέρνηση.

Θέλουμε ένα δυναμικό – ενωτικό σωματείο που θα αφουγκράζεται τα αιτήματα των εργαζομένων και θα τα αναδεικνύει, που τέλος πάντων, θα βρίσκεται στους εργασιακούς χώρους.

Όλοι μαζί, συστρατευόμαστε στις απεργίες που εξήγγειλε η ΟΜΕ–ΟΤΕ αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, ύστερα από τις προσφυγές στα δικαστήρια της Διοίκησης Βουρλούμη να τις χαρακτηρίσει παράνομες.
Οι αγώνες δεν θα σταματήσουν όσο κι αν το προσπαθούν.
Έχει ήδη ανακοινωθεί η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απο την Δευτέρα 7/4.


Όλοι μαζί θα νικήσουμε.
Όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτά που μας χωρίζουν, τις δύσκολες στιγμές του αγώνα μπαίνουν σε δεύτερη – τρίτη μοίρα. Προχωράμε μαζί δυνατά – αγωνιστικά.


Βαλσαμή Ολυμπία 6977277779 Θεωνά Μαρία 6972233888
Μακρίδης Γιάννης 6977277605 Βαβουτάκη Ευγενία 6977277034