Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Θέσεις της Πρωτοβουλίας για τα Καταστήματα

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote


Για τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που εργάζονται στα καταστήματα, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote εκτός από τις πάγιες θέσεις, ειδικότερα διεκδικεί :


• Αύξηση μισθών, ώστε να καλύπτει τον πληθωρισμό και την απώλεια του εισοδήματος από την ακρίβεια. Σύγκλιση με τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο. Η συνεχής κερδοφορία εταιρίας 361,3 ευρώ, η εξαγορά 1,3 δις.της Γερμανός, η προκλητική αύξηση του μισθού του Βουρλούμη από 388.000ευρώ σε 525.000ευρώ, όλα καταλήγουν ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια για αυξήσεις των μισθών μας.


• Θέσπιση χρονοεπιδόματος αντίστοιχου με εκείνου του ΟΤΕ.
1 χρόνος 10%, 3 χρόνια 18%, 5 χρόνια 26%, 7 χρόνια 34%, 10 χρόνια 42 %, 12 χρόνια 48% …μέχρι 30 χρόνια 80%.(www.ome-ote.gr/range_time.htm)


• Ένταξη στα βαρέα – ανθυγιεινά για όλες τις κατηγορίες τεχνικών. Επανένταξη της ονομασίας των επιδομάτων «επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» από τα «ειδικά» επιδόματα που ισχύει σήμερα. Πραγματοποιήθηκε με την συναίνεση των παρατάξεων που κυβερνούσαν στο απερχόμενο Δ.Σ. του σωματείου μας. Επέκταση του επιδόματος στη διεύθυνση κατασκευών, αποθήκες, καθαρίστριες, τηλεφωνικό κέντρο.

• Για τις μητέρες – υπάλληλοι καταστημάτων που έχουν επιστρέψει από την άδεια τοκετού και άδεια φροντίδας παιδιού. Ενώ, θα έπρεπε να έχουν πρωινό ωράριο, έχει παρατηρηθεί σε πολλά καταστήματα να δουλεύουν μητέρες και απογευματινό ωράριο.

• Υπάρχουν πολλά παράπονα σχεδόν σε όλα τα καταστήματα για θέματα ορθοστασίας. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπόνηση του εργαζόμενου και την προστασία της υγείας τους.

• Επίσης, να λαμβάνεται υπόψη στην πρόσληψη υπαλλήλου σε κατάστημα ο τόπος διαμονής του.

• Σε περιπτώσεις, εγκυμοσύνης υπαλλήλων σε καταστήματα να υπάρχει πρόβλεψη μετάθεσης τους σε γραφεία.

• Καταβολή επιδόματος ταμείου,αντίστοιχου με εκείνου των τραπεζών στους ταμίες των καταστημάτων. Έχει παρατηρηθεί πολύ συχνά, να καλύπτουν το έλλειμμα του ταμείου οι υπάλληλοι από το μισθό τους.



Η συντονιστική επιτροπή της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

Βαλσαμή Ολυμπία 6977277779 Θεωνά Μαρία 6972233888
Μακρίδης Γιάννης 6977277605 Βαβουτάκη Ευγενία 6977277034

Website: Protovoulia-cosmote.blogspot.com