Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

.

Πρωτοβουλία

Εργαζομένων στην Cosmote


Σήμερα,9/12/08 και ώρα 11:15, πρόεδρος και γραμματέας αρνήθηκαν να παρευρεθεί το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Ολυμπία Βαλσαμή σε συνάντηση με την διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού . Μάλιστα, απείλησαν, ότι αν παρευρεθεί θα ακυρώσουν τη συνάντηση, γεγονός, που από ότι φαίνεται πραγματοποίησαν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την αντικαταστατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά προέδρου και γραμματέα και των παρατάξεών τους.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σε ένα 7μελές διοικητικό συμβούλιο, πρόσφατα εκλεγμένων να αποκλείονται κάποια μέλη που πραγματικά αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, καθώς και μία συνδικαλιστική παράταξη που εκπροσωπεί το 20%.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Η επίμονη άρνηση τους στα Διοικητικά Συμβούλια και η απαράδεκτη ενέργειά τους σήμερα, σημαίνει ότι κάτι κρύβουν. Πρέπει να εξηγήσουν και να απολογηθούν για το τι συμφωνίες έχουν κάνει μεταξύ τους και με την διοίκηση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις αδιαφανείς διαδικασίες των εκπροσώπων (Δ)ΑΚΕ – Π(ΑΣΚΕ)ΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.

Η πολιτική της άρνησης, του μη σεβασμού στις άλλες παρατάξεις και μέλη, βρίσκονται σε κατεύθυνση μετατροπής του σωματείου της Cosmote, από νέο, δυναμικό, μαζικό σε συναινετικό έως εργοδοτικό.

Συνάδελφοι,

Η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να στηρίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες. Θεμέλια λίθος γι΄αυτό είναι η ενημέρωση, ενημέρωση του κάθε μέλους. Αυτή είναι και η δύναμη του σωματείου.

Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Συνάδελφοι,

Απαιτείστε μαζί μας μια δημοκρατική και αγωνιστική κατεύθυνση του σωματείου μας. Παλεύουμε και ζητάμε και από εσάς, να συμπαρασταθείτε στο να κρατήσουμε το σύλλογό μας, ως τόπο αληθινής ανάδειξης των προβλημάτων των εργαζομένων.


Μαρία Θεωνά ------------------------------- Ολυμπία Βαλσαμή

-------------- Μέλη Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ COSMOTE