Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Νέες απολύσεις στην Cosmote

.
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote


Αθήνα, 13/5/09

Με μια αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη κίνηση, την Δευτέρα 11 Μαΐου η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε μια ακόμη απόλυση, παράνομη και καταχρηστική.

Η διοίκηση της εταιρίας, σε συνέχεια του κλεισίματος των καταστημάτων Cosmote Shop στο Δαχτυλίδι και στο αεροδρόμιο ( βλαπτικές συνέπειες προς τους εργαζόμενους) και των συνεχιζόμενων απολύσεων, μας ζητά να πληρώσουμε τις ζημιές της εξαγοράς της Γερμανός. Συνεχίζει να απολύει κάνοντας χρήση της λεγόμενης «αξιολόγησης», να απειλεί και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, στη λογική του ότι αν δεν πιάσουν τους στόχους θα οδηγηθούν σε απόλυση!!!!!!

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. αποφάσισε για πρώτη φορά να προχωρήσει σε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ του γραφείου της Γενικής Διευθύντριας Ανθρωπίνου Δυναμικού, μετά το μπλοκάρισμα της ακροαματικής διαδικασίας.

Στη συνάντηση με την Διοίκηση την επόμενη μέρα 12 Μαΐου, θέσαμε επιτακτικά το θέμα της ανάκλησης της απόλυσης, η διοίκηση με αυταρχικό και αδιάλλακτο τρόπο αρνήθηκε την επαναπρόσληψη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απόφαση της εταιρίας .

ΖΗΤΑΜΕ

• την ανάκληση της απόλυσης και όλων των προηγούμενων απολύσεων

• καμία απόλυση στην Cosmote.

• Δεν θα ανεχτούμε εμείς οι εργαζόμενοι να γίνουμε τα πειραματόζωα της κάθε είδους απόφασης που θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


Ζητάμε την ουσιαστική υποστήριξη της ΟΜΕ, του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, της ΓΣΕΕ, καθώς και των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΟΤΕ, της WIND, της VODAFONE.



Τέλος, ζητάμε την υποστήριξη των κομμάτων της Βουλής και δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με ενότητα και αγώνα θα ανατρέψουμε τα ανήθικα και προκλητικά σχέδια της διοίκησης.


Βαλσαμή Ολυμπία ............................. Θεωνά Μαρία