Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Πρωτοβουλία  Εργαζομένων στην Cosmote


Αθήνα, 15/4/2010


Βιώνουμε την ανατροπή της Ιστορίας. Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με την κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επίθεση στις κατακτήσεις, στα δικαιώματά μας και στους μισθούς μας.

Ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση, φόβο και οργή. Στους εργασιακούς χώρους της Cosmote (και όχι μόνο) επικρατεί η απόλυτη ασυδοσία και τρομοκρατία από πλευράς διοίκησης.

Το σωματείο οφείλει να ασχοληθεί με τα εργασιακά θέματα, με τον συντονισμό των σωματείων του χώρου Wind, Vodafone και άλλων πρωτοβάθμιων, με την ε.σ.σ.ε, με το ασφαλιστικό που μας πάει στα 40 χρόνια εργασίας. Εδώ ο κόσμος ο χάνεται ….και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.

Το κύριο μέλημά τους είναι πως θα απομακρύνουν τους εργαζόμενους από το σωματείο, πως θα φτιάξουν κομματικό στρατό αντιπροσώπων, και πως θα παραμείνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και μάλιστα χρησιμοποιώντας παράνομες διαδικασίες.

Αυτό συνέβη και στην τελευταία συγκέντρωση – διάλογο στις 22/3/2010 που ζητήσαμε να γίνει και μάλιστα, προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα. Εκμεταλλεύτηκαν την άγνοια των συναδέλφων σχετικά με την νομιμότητα των διαδικασιών για την περιφορά της κάλπης.


Απόκρυψαν από τους συναδέλφους ότι η περιφορά κάλπης απαγορεύεται από το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Οι ίδιοι το γνωρίζουν και το έχουν παραδεχτεί σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου (Νοέμβριος 2009).


ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΚΕ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.