Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ!

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote
Aθήνα, 15/4/2010

Και ενώ το τριπλό Διευθυντήριο (Ε.Ε., ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) προσκαλούμενο από την ελληνική κυβέρνηση έρχεται κραδαίνοντας απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στον εργασιακό τομέα, οι ΑΚΕ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ προχωρούν δυναμικά….όχι σε κινητοποιήσεις, αλλά σε κρίση το σωματείο.
Με αυταρχικό τρόπο προσπαθούν να μας επιβάλλουν την απομάκρυνση μας από το κέντρο αποφάσεων. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Η λειτουργία των αντιπροσώπων στα άλλα σωματεία του ΟΤΕ κατέληξε στο φίμωμα των μελών του σωματείου και στην επικράτηση μιας αισχρής μειοψηφίας – μηχανισμό των 2 μεγάλων παρατάξεων.

Μέσω καταστατικού πραξικοπήματος, χρησιμοποιούν παράνομες διαδικασίες με περιφορά κάλπης και ψευδείς αναφορές στις ανακοινώσεις του σωματείου.

• Συγκεκριμένα, στις 22/3 στη σύγκληση της Καταστατικής συνέλευσης θέσαμε θέμα απαρτίας και συμφωνήσαμε να γίνει ενημερωτική συγκέντρωση – διάλογος με τα 350 παρόντα μέλη του σωματείου. Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ Έκτατη Γενική Συνέλευση.
• Στη συνεδρίαση του δ.σ. την Τετάρτη 14/4 κάναμε ένσταση επί της ψηφοφορίας για καταστατικές συνελεύσεις και ψηφοφορία που έθεσαν ΑΚΕ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ. Θεωρούμε άκυρη την πρότασή τους γιατί δεν σέβεται το νόμο. Η πρότασή μας για τήρηση των νόμιμων διαδικασιών σε άλλη ημερομηνία, μειοψήφησε.
• Τέλος, ρωτήσαμε αν υπάρχουν γνωμοδοτήσεις του νομικού συμβούλου για την περιφορά κάλπης, πράγμα που αντιβαίνει το καταστατικό μας και την νομοθεσία. Δεν παρουσίασαν τίποτα.

Σας ανακοινώνουμε ότι η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote δεν θα συμμετέχει σε παράνομες διαδικασίες που βάζουν σε κίνδυνο το σωματείο, όπως θέλουν ο πρόεδρος και η γραμματέας του δ.σ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Καλούμε, έστω και αυτή την στιγμή τις παρατάξεις ΑΚΕ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ να σταματήσουν τα παιχνίδια με την κάλπη και να ασχοληθούν με τα πραγματικά εργασιακά προβλήματα μας.

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ!!!