Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΚΡΙΣΗ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ Η ΛΥΣΗ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote


Αθήνα, 2/5/2010

Με πρωτοφανή βαρβαρότητα, εξαπέλυσε σήμερα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα (Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ) επίθεση στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους. Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων, μείωση της αποζημίωσης απόλυσης, πάγωμα μισθών και συντάξεων, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά, καύσιμα. Μας έδειξαν, δηλαδή, ότι φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις για την κακοδιαχείριση της χώρας μας.
Η διοίκηση της Cosmote φρόντισε να εξειδικεύσει τα μέτρα αυτά που έχουν κοινοποιηθεί από το περασμένο Φλεβάρη προχωρώντας σε νέα απόλυση εργαζομένου. Τη στιγμή της απόλυσης και της κορύφωσης της εξαγγελίας των μέτρων, η πλειοψηφία του σωματείου ΑΚΕ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ βρίσκεται σε νιρβάνα και αφασία. Συνεχίζουν τις νόθες και παράνομες διαδικασίες περιφοράς κάλπης του καταστατικού πραξικοπήματος γνωρίζοντας ότι αυτό δεν έχει καμία τύχη. Είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό και ύποπτο να ασχολούνται με το καταστατικό αυτές τις ημέρες, αντί να οργανώνουμε την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 5 Μάιου.
Είμαστε υπέρ των γενικών συνελεύσεων μελών που μπορούν να γίνουν ευέλικτες: ακόμα και συνελεύσεις εργασιακών χώρων και τμημάτων. Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα, ο πολίτης, ο εργαζόμενος έχει την δύναμη, τον τρόπο, να ελέγχει και να αποφασίζει. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ, όπως θέλουν οι συνέταιροι της ομόρρυθμης εταιρίας ΑΚΕ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις άλλες παρατάξεις που είναι υπέρ της δημοκρατίας και βλέπουν και αυτές το θέμα, όπως και εμείς σε κοινή συστράτευση. Γιατί δεν συμπαρατάσσονται μαζί μας;

Τους καλούμε σε ένα κοινό αγώνα. Να αντισταθούμε στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που συμβαίνουν. Να κινητοποιηθούμε ενάντια στην ασυδοσία της εταιρίας.

Η πρόστυχη και προκλητική κίνηση της εταιρίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Και αυτή η απόλυση θα πρέπει να καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας, στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και στο ΕΚΑ. Επιτέλους, η Ομοσπονδία για πόσο καιρό θα ανέχεται τις απολύσεις στον χώρο της Cosmote; Είμαστε ή δεν είμαστε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ;
                                    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ