Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

                                                                            Αθήνα, 11/3/2011

Συνάδελφοι,

Η διοίκηση της Cosmote – OTE προσπαθώντας να αυξήσει τα κέρδη της Deutsch Telekom εφαρμόζει πιστά τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας. Την Παρασκευή 11/3, την ώρα που συνεδρίαζε το δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, εντάθηκαν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Το Δ.Σ του σωματείου μας δεν συνεδρίασε. Δεν έχει λάβει καμία απόφαση. Η απόφαση της συνέλευσης μας για απεργία στις 16/3 απορρίφθηκε από την ΟΜΕ- ΟΤΕ.

Οι αποφάσεις της ομοσπονδίας , πιστεύουμε πως πρέπει να συμβαδίζουν και με τις ανάγκες του αγώνα μας και με τις αγωνιστικές διαθέσεις που αποτυπώθηκαν στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συνέλευση μας:

Συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις. Γνωρίζουμε ότι στην Αχαρνών και στους άλλους εργασιακούς χώρους, οι εργαζόμενοι δέχονται τις ανελέητες επιθέσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατία των ναζί υπαλληλίσκων στελεχών της διοίκησης για υπογραφή στις απολύσεις.
Το σωματείο μας, τα άλλα σωματεία του χώρου έχουν υποχρέωση να περιφρουρήσουν τους χώρους εργασίας ώστε να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές κατακτήσεις. Οι αποφάσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου για πειθήνια επιστροφή στους χώρους εργασίας την Πέμπτη, ημέρα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την Παρασκευή είναι τουλάχιστον ακατανόητες και δημιουργεί ερωτήματα.


Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με τις ίδιες και άλλες μορφές. Η κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή σε συνελεύσεις και σε αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Η ΓΣΕΕ επιβάλλεται τώρα μαζί με όλες τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες να κτίσει απεργιακό μέτωπο.


Οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή έστειλαν το μήνυμα. Οποιαδήποτε ξεφούσκωμα του αγώνα είναι υποχώρηση και συνενοχή στις απολύσεις και στις πράξεις της διοίκησης και των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.
 Περιμένουμε ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


                                
                              Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και αγωνιστικά


                                   Η Τρομοκρατία της διοίκησης δεν θα περάσει


                                      Καμιά απόλυση στον όμιλο Cosmote


    Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει Ιφιγένεια στο βωμό των κερδών


                                         Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας