Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΣΕ ΟΤΕ


Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

                                                                                 Αθήνα, 06/10/11

Στις μέρες οικονομικής κατοχής που διανύουμε,  η πλειοψηφία της ΟΜΕ πραγματοποίησε το απονενοημένο διάβημα. Έδωσε το τελικό χτύπημα τόσο στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων με την οπισθοδρόμηση που έκανε με τις μειώσεις μισθών, όσο και στο  εργατικό κίνημα που θα είναι πλήρως υποταγμένο στις επιθυμίες του εργοδότη.

Η πλειοψηφία της ΟΜΕ κατάφερε να διαμορφώσει έναν εργαζόμενο στον ΟΤΕ που προτίμησε να δώσει από τους μισθούς του, 10.000 ευρώ (στην τριετία στον εργοδότη) , παρά να δώσει 150 ευρώ σε μια καλά προετοιμασμένη 48ωρη απεργία και να διεκδικήσει.

Η επιτυχία σ’ αυτό προήλθε από τρομοκρατία και την ηττοπάθεια που καλλιέργησαν οι μηχανισμοί της διοίκησης, αλλά και της πλειοψηφίας της ΟΜΕ στους χώρους εργασίας. Στο διάστημα αυτό η ΟΜΕ δεν έκανε καμία προσπάθεια συσπείρωσης των εργαζόμενους ενάντια στις συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης. Αντίθετα, δέχτηκε σημαντικές ήττες όπως το κλείσιμο των 130 καταστημάτων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων.

Η ίδια διοίκηση στην Cosmote εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας, την μια μέρα δήλωνε ότι ζούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον και την επόμενη έκανε 310 απολύσεις στον όμιλο Cosmote,  Γερμανός, e-value. Πολύ χειρότερα ακόμη, όταν οι ίδιες παρατάξεις λίγες μέρες μετά τις απολύσεις, την ώρα της υπογραφής της  ε.σ.σ.ε., η διοίκηση τους εξευτέλιζε, κάνοντας δυσμενείς μετακινήσεις στους εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν τις απολύσεις τους.

Από το χώρο της Cosmote, στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΜΕ στις 26/9, μόνο η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας  δεν ενέκρινε την κατάπτυστη σύμβαση. Οι υπόλοιποι 2,  εκπρόσωποι των ΑΚΕ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ με προθυμία την ενέκριναν στην ψηφοφορία με ανάταση χειρός.

Το παρανοϊκό της υπόθεσης  συνεχίσθηκε με την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που αν είναι δυνατό, μάλλον δεν ζούνε στην Ελλάδα, χαιρέτιζε την συμφωνία αυτή. Τα σχόλια δικά σας….
Τέλος, το σκηνικό του παραλογισμού συμπληρώθηκε με την απόφαση της Ομοσπονδίας, για 3ωρη στάση εργασίας αντί 24ωρης!


protovoulia-cosmote.blogspot.com