Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Συνέχιση της απεργίας και διάλογος

Αναδημοσίευση απο ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com στις 12/1/2012



Την θέλησή τους να συνεχίσουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες επαναβεβαίωσαν οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος στην συνέλευση, που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11-1-2012 αφού μέχρι στιγμής η διοίκηση δεν έχει κάνει καμία κίνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων. Παράλληλα αποφάσισαν κι ενώ βρίσκονται σε απεργία, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της εκδότριας για διάλογο ζητώντας:

-Την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού άμεσα.

-Γραπτή συμφωνία ότι η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνεται κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

-Να γνωστοποιήσει η διοίκηση εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων.

-Το σχέδιο αναδιοργάνωσης για την συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος και να τεθεί υπόψιν των εργαζομένων. Στο μεσοδιάστημα θα συνεχίζεται ο διάλογος των δύο πλευρών επί των προτάσεων της εκδότριας τις οποίες οι εργαζόμενοι αναμένουν.

-Στο σχέδιο να υπάρχει ρητή αναφορά - δέσμευση της διοίκησης ότι τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο ανεξαρτήτως της υπαγωγής στο άρθρο 99. Ενόψει της συζήτησης στο δικαστήριο της αίτησης υπαγωγής να επαναβεβαιώσει η διοίκηση αυτή την δέσμευση και στην δικαστική διαδικασία.

Οι παραπάνω προτάσεις της συνέλευσης των εργαζομένων διατυπώθηκαν αφού πρώτα ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε η ομάδα διαλόγου με την εκδότρια την Τρίτη το απόγευμα. Σε αυτή την συζήτηση η εκδότρια πρότεινε την έναρξη διαλόγου με τους εργαζομένους προκειμένου, να βρεθεί συνολική λύση. Υποσχέθηκε καταβολή μισθού και μετά να λυθεί η απεργία αλλά και σχέδιο - χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων, όχι όμως πριν από την εκδίκαση της αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 στις 15 Φεβρουαρίου. Υποσχέθηκε επίσης επικαλούμενη και το άρθρο 99 ότι θα καταβάλει στο ακέραιο δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.