Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ


Πρωτοβουλία

Εργαζομένων στην Cosmote

21 Αυγούστου 2012

                                                                                               

Και ενώ βρισκόμαστε χρονικά στο και 5’ , πακετάροντας τα αντικείμενά μας για τη μετακίνησή μας σε άλλα κτίρια, η ανταλλαγή χαρτοπόλεμου από τις παρατάξεις ΑΚΕ – Προοδευτικής είχε για μια ακόμη φορά, αρνητικά αποτελέσματα για την κατάσταση των εργαζομένων.

 
Όπως, είναι ήδη γνωστό,  η μετακίνηση αυτή επιφέρει μεγάλη μισθολογική μείωση, παράλληλα με την αφαίρεση του εξίσου πολύτιμου προσωπικού και οικογενειακού χρόνου.

 
Μπροστά στο δεδομένο αυτό, η καθυστέρηση αντίδρασης από το σωματείο έχει ως συνέπεια το να κερδίζει χρόνο η εταιρία. Τόσο οι πράξεις του προέδρου, όσο και της γραμματέας δείχνουν ότι είναι εκφραστές της ίδιας πολιτικής, του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 
Ο μεν πρόεδρος, στη συνάντηση με την εταιρία στις 13/7 κινήθηκε ερήμην της διαπραγματευτικής ομάδας, στέλνοντας e-mail στη διοίκηση, εν αγνοία μας. Παρόμοια κίνηση είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα, η γραμματέας για σοβαρό θέμα του σωματείου. Στην ίδια λογική, ο επικεφαλής της ΑΚΕ χρησιμοποίησε τον τίτλο του σωματείου βγάζοντας μια απαράδεκτη συνδικαλιστικά και δεοντολογικά ανακοίνωση. Ποια μέλη του δ.σ. συμφώνησαν για την επιστολή;  Η δε εκπρόσωπος της Προοδευτικής, πίσω από τον ορυμαγδό των ανακοινώσεων παρουσίασε τις θέσεις μας …. ως δικές της.

Χαιρόμαστε  που οι θέσεις μας έχουν τέτοια απήχηση και υιοθετούνται από άλλες παρατάξεις.

 
 
  • Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται : η μετεγκατάσταση των εργαζομένων σε εγκαταλειμμένα κτήρια του ΟΤΕ στην Αθήνα.


  • Η καθιέρωση πούλμαν για τη μεταφορά εργαζομένων από και προς την Παιανία συνδεόμενα με κεντρικούς συγκοινωνιακούς κόμβους (π.χ. Ομόνοια, Πειραιάς, Αγ. Αντώνιος, Αλ.Παναγούλη-Αγ.Δημήτριος).
 

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 20 Αυγούστου, οι θέσεις της Πρωτοβουλίας ενσωματώθηκαν στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έγινε ομόφωνο αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις.

 
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα, άμεσα, η πραγματοποίηση νέας συνάντησης με την εταιρία προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση.