Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Χ.Α.




Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote
                                                                             Αθήνα, 23/9/2013

Το σωματείο εργαζομένων στην Cosmote οφείλει να τοποθετηθεί στην πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για την κλιμάκωση σειράς επιθέσεων στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, στο Μελιγαλά, σε μετανάστες, σε μαθητές, σε εργάτες.
 Έγκαιρα ζητήσαμε από όλα τα μέλη και τις παρατάξεις να εκφράσουν τη θέση τους(1). Με χαρά δεχτήκαμε την απάντηση της ΕΣΚ-ΟΤΕ.
Οι καιροί ου μενετοί. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε από ανιστόρητες και ανόητες φράσεις της θεωρίας των δύο άκρων ή  της μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται.
 Άραγε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης τους καταδικάζουν  αυτοί που επικαλούνται την επικείμενη φράση;
Τα γεγονότα είναι γνωστά σ’ όλους μας. Η χρυσή αυγή είναι μια καθαρά εγκληματική ναζιστική συμμορία. Στόχος της δεν είναι να «τιμωρήσει τους πολιτικούς», όπως έλεγε προεκλογικά, αλλά να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό και να προστατέψει το σύστημα.
Οι ευθύνες της μνημονιακής κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς αθωώνει τη Χρυσή Αυγή με τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ μέχρι τώρα έχει δείξει προκλητική ανοχή στην εγκληματική της δράση.
Είναι πλέον φανερό, ότι μνημόνιο και φασισμός πάνε μαζί.  Η  χρυσή αυγή αποτελεί  το μακρύ χέρι του συστήματος, που μόνο στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων και του δημοκρατικού λαού για απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές.
Καλούμε το λαό να σπρώξει στο περιθώριο τη ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής . Στα σχολεία, στις γειτονιές, στα συνδικάτα, στους χώρους εργασίας να απομονώσουμε τους υμνητές των ναζί.
 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Σ΄ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

(1)
From: Valsami Olympia
Sent: Wednesday, September 18, 2013 10:45 AM
To:
Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote
Subject:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το σωματείο να πάρει θέση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις των επιθέσεων σε εργαζόμενους:
 της δολοφονικής επίθεσης στο Κερατσίνι και στο σωματείο εργατών μετάλλου – μελών του Κ.Κ.Ε από μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος της χ.α.

Για μια ακόμη φορά, καταθέτουμε την πρότασή μας για την ανακοίνωση: να μην αποτελέσει βήμα των μεγάλων παρατάξεων, αλλά κοινή θέση των μελών του σωματείου-δ.σ. Οι επικεφαλής μπορούν να επικοινωνήσουν για μια απλή κοινή ανακοίνωση.

Προτείνουμε να παραληφθεί η πρόταση προηγούμενης ανακοίνωσης: « η βία από όπου και αν προέρχεται».
Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι η φράση είναι τουλάχιστον ανιστόρητη και παράλογη.


Ολυμπία Βαλσαμή