Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

                             Αθήνα, 26/3/2014
Ζητάμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ύστερα από την απόφαση της εταιρίας για κλείσιμο των καταστημάτων  Νέας Σμύρνης & Καλλιθέας.

·         Σε μια τόσο σημαντική στιγμή, δεν έχει γίνει σύγκληση του δ.σ. του σωματείου.
·         Οι αποφάσεις του για κινητοποιήσεις και δράσεις πρέπει να είναι άμεσες και δυναμικές. 

Η Πρωτοβουλία, έγκαιρα είχε ζητήσει να γίνει συζήτηση μετά την κίνηση για κλείσιμο των καταστημάτων ΟΤΕ (συνεδρίαση δ.σ. 13/2/2014) . Η συνεδρίαση έληξε χωρίς να συζητηθούν τα θέματα που είχαμε βάλει, για μια ακόμη φορά.

Το κείμενο της 26/3 που προβάλλεται ως ανακοίνωση του σωματείου μοιάζει με δήλωση της εταιρίας προς τους εργαζόμενους. Δηλώνει αδράνεια και είναι σαν υπνωτικό χάπι και αφήνει αναπάντητα ερωτήματα:

1)   Με ποιο τρόπο δηλώθηκε η αντίθεση του σωματείου στη μείωση θέσεων εργασίας;
2)   Γιατί επαναπαύτηκαν οι υπογράφοντες στη δήλωση της εταιρίας; Πως έχουν εμπιστοσύνη όταν η εταιρία έχει προχωρήσει σε απολύσεις , μειώσεις θέσεων εργασίας – εθελουσίες στην Cosmote, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βρεθεί εκτός ΟΤΕ, έχει συρρικνωθεί κατά πολύ το δίκτυο Cosmote-ΟΤΕ ;
3)   Τι θα γίνει, όταν αύριο, η εταιρία μιλήσει για περικοπή κόστους σε μια υπηρεσία;  Θα τους κοιτάνε;

Τέλος, τι μήνυμα δίνουν στους εργαζόμενους; Της απάθειας, του φόβου  και ότι βρίσκονται στο έλεος των ορέξεων της εταιρίας;

Δεν μας εκφράζουν η αδράνεια και αυτές οι ανακοινώσεις.

Τα μέλη του δ.σ. να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ως εκπρόσωποι εργαζομένων και να προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις. Να γίνουμε οι πρωτοπόροι του αγώνα και να οργανώσουμε γενικές συνελεύσεις εργαζομένων σ΄όλα τα καταστήματα.

Ζητάμε από την εταιρία να αποσύρει τώρα τις αποφάσεις της.