Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - 11 Απρίλη


Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote
                                                Αθήνα, 11/4/2014


Σήμερα 11/4, έρχεται η  Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προκαλώντας τον ελληνικό λαό. Έρχεται να επισκεφτεί  τα ερείπια των καταστροφικών πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων και να δώσει χέρι βοηθείας στην αδίστακτη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προεκλογικά.

Έρχεται να πανηγυρίσει για την έξοδο της χώρας προς τις αγορές, μαζί με άλλες εύρωστες οικονομικά χώρες: Παπούα-Νέα Γουινέα, Πακιστάν, Σρι Λάνκα.

Στη χώρα μας, η έξοδος  σηματοδοτήθηκε με έξοδο 1.500.000 ανέργους με καταβαράθρωση των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση κάθε δημοσίου αγαθού, τη ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, όπως συνέβη πρόσφατα με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Η φιέστα της Μέρκελ γίνεται για το δικό της success story . Στην ΕΚΤ και στην Ε.Ε. θέλουν, για επικοινωνιακούς λόγους, να «πουλήσουν» προς τα έξω το ελληνικό οικονομικό θαύμα.

Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εφιάλτη. Η ανέχεια, η απελπισία, η εξαθλίωση δεν μπορούν να αποτελέσουν λίπασμα για καλλιέργεια προσδοκιών, οικονομικών και μη, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος του 2014.  Οι πολιτικές που προωθούνται από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Βέβαια, τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν θα πουν τίποτα, θα αποκρύψουν τη σκόνη κάτω από το χαλί, δεν θα μας πουν ότι είναι η απαρχή νέας λιτότητας και επίθεσης στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός οφείλουμε να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση και να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. 

Ας μην ξεχνάμε ότι απέναντι στον ελληνικό λαό, η Μέρκελ έχει εκκρεμότητα.

Αυτό ονομάζεται κατοχικό δάνειο και πρέπει να τεθεί επιτέλους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00