Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Όλοι στο παναττικό συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Πέμπτη 3 Ιούλη 2014



25-6-2014

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»

Ολοκληρώνεται το έγκλημα του αιώνα – το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από μια 15χρονη πορεία  ιδιωτικοποίησης που προωθήθηκε σταδιακά.

Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέρος της λείας των αρπαχτικών που έχουν πέσει και ξεσκίζουν την ενεργειακή πίτα της χώρας μας.

Το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»  δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση της διάλυσης και ξεπούλημα στους Ιδιώτες,  μιας ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας.

Η στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της Χώρας, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού παραχωρείται στους ιδιώτες  και μάλιστα επιπλωμένη, μαζί με τους 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!

Μόνο ως έγκλημα εθνικής εμβέλειας μπορεί πια να χαρακτηριστεί  η  ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, που στην ουσία, παραδίδει στα κερδοσκοπικά αρπακτικά την ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μία από τις ελάχιστες βιομηχανίες που έχουν απομείνει και μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη  οικονομικά, αλλά και καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Οι φτηνιάρικοι θεατρινισμοί της κυβέρνησης για συσκέψεις διάσωσης δήθεν των εργαζομένων,  ξεσηκώνουν θύελλα  οργής,  για την  υποκρισία της και τον εμπαιγμό της απέναντι στον Ελληνικό λαό, την ώρα που διακυβεύονται  εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να περάσει, ο ελληνικός λαός πρέπει να υπερασπιστεί την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, το ηλεκτρικό ρεύμα του λαού.

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα της χώρας, όλα τα κινήματα, όλος ο λαός, να αντισταθούμε και να δημιουργήσουμε ένα πλατύ παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο για να αποτρέψουμε το έγκλημα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
                                ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ                               
   ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στο Παναττικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.
Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αποτελεί έγκλημα διαρκείας, αφού παραδίδει το στρατηγικό κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, εκποιεί μισοτιμής το δημόσιο πλούτο στα διεθνές κεφάλαιο και καταδικάζει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού να στερείται ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος!
Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτή, γι' αυτό και η πάλη για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ καλεί όλα τα συνδικάτα να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και την ομοσπονδία τους και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και σ' όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και στις άλλες πόλεις της χώρας μας.
Το σημείο συνάντησης του ΜΕΤΑ θα είναι την ίδια ώρα στη γωνία Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου.
Η Ε/Ε του ΜΕΤΑ 1-7-2014