Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2005

Οι θέσεις μας για το πλαίσιο δράσης

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πριν από 3 χρόνια κληθήκατε και πάλι να ψηφίσετε για το Δ. Σ του Συλλόγου και για αντιπροσώπους στην ΟΜΕ - ΟΤΕ και το ΕΚΑ.
Τότε κατατέθηκε στην κρίση σας ένα δήθεν (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) ενωτικό ψηφοδέλτιο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η διοίκηση του Συλλόγου έγινε μονοπαραταξιακή.

Είμαστε μια μικρή ομάδα εργαζομένων στην COSMOTE που δημιουργήσαμε την Πρωτοβουλία με κύριο γνώμονα μας την προώθηση των αιτημάτων και προβλημάτων μας παράλληλα με την πρόοδο της εταιρείας μας.

Έχουμε πολιτικό λόγο, όχι όμως κομματικό. Δεν είμαστε φερέφωνα καμίας πολιτικής παράταξης. Λειτουργούμε με αρχές την ισοτιμία, την ανεξαρτησία και την δημοκρατία.

Οι θέσεις μας για το πλαίσιο δράσης είναι οι εξής:

• Πραγματικές αυξήσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας για αξιοπρεπή ζωή, αλλά και ανταποδοτικότητα στην κερδοφόρο πορεία της Cosmote.
• Χορήγηση ειδικών επιδομάτων: ξεχωριστά επιδόματα τηλεφωνικού κέντρου, ακουστικού, οθόνης, ξεχωριστά επιδόματα εναερίτη, σταθμού βάσης, επικίνδυνης εργασίας, ανθυγιεινής εργασίας, αρχείου, οδηγού, εκπαιδευτή, χρονοεπίδομα κ.α.
• Να υπάρξει επιτέλους αξιόπιστο, δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησής μας και τα bonus-πριμ να δίνονται με διαφανή και μετρήσιμα κριτήρια.
• Βελτίωση των διαδικασιών της εσωτερικής μετακίνησης. Να διασφαλιστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνονται οι μετακινήσεις-αναβαθμίσεις. Να ανακοινώνονται τα τελικά αποτελέσματα των εσωτερικών προκηρύξεων θέσεων εργασίας.
• Βελτίωση συνθηκών εργασίας, ωραρίου, αριθμό εργαζομένων ίσο με τις ανάγκες, ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων, ύπαρξη κινήτρων.
• Επέμβαση στις αλλαγές που αναμένονται στην Δ/νση Εξυπηρέτησης Πελατών.
• Καταγραφή των προβλημάτων και αναγκών του προσωπικού με στόχο την βελτίωση του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού.
• Παρουσία και συμμετοχή του συλλόγου σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και ελέγχου της επιχείρησης ώστε να περιοριστεί η αυθαιρεσία.



• Λειτουργία των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.
• Συνεχής επιμόρφωση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας μας.
• Να διασφαλιστούν οι εκπτώσεις λογ/σμων ΟΤΕ, ΟΤΕΝΕΤ που ισχύουν στον όμιλο.
• Παροχή χώρων πάρκινγκ και μεταφορά των εργαζομένων.

Σ΄ όλα αυτά ζητάμε τον ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ , ζητάμε την γνώμη σας, την άποψη σας, και όχι τον αποκλεισμό από την ενημέρωση και την οποιαδήποτε πληροφόρηση, όπως γίνονταν μέχρι τώρα.

Είμαστε διαφορετικοί, από αυτούς που παρουσιάζονται και σ΄αυτές τις εκλογές ως «ενιαίο» ψηφοδέλτιο που μονοπωλεί την κατάσταση του Συλλόγου. Ήταν αυτοί οι πρώτοι που διασπάστηκαν και διαχωρίστηκαν από τις επιταγές και τις αρχές που έλαβαν από εμάς τους εργαζόμενους στις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές.

Είμαστε διαφορετικοί και από το άλλο ψηφοδέλτιο της AKEC που βασικά του στελέχη ήταν μέχρι τώρα στον σύλλογο και είχαν ψηφίσει όλες τις αποφάσεις χωρίς καμία διαφωνία.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Ας κρατήσουμε μακριά αυτούς που με παραπλανητικές δηλώσεις καπηλεύονται τους αγώνες και τους κόπους μας.
Η πραγματική ενότητα εκφράζεται μόνο μέσα από την φωνή των εργαζομένων.
Προχωράμε όλοι μαζί για την λύση των προβλημάτων μας.
Ζητάμε την υποστήριξή σας σε αυτήν την προσπάθεια.

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote

Βαλσαμή Ολυμπία 6977277779 ovalsami@cosmote.gr

Θεωνά Μαρία 6972233888 mtheona@cosmote.gr

Βαβουτάκη Ευγενία 6977277034 evavoutaki@cosmote.gr

Μακρίδης Γιάννης 6977277605 ymakridis@cosmote.gr

Τσίγκας Γιώργος 6977277595 gtsigkas@cosmote.gr