Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΕΥΝΑ BEST WORKPLACE

Αθήνα, 4/11/09


Σχετικά με την διεξαγωγή έρευνας best work places,

Η διοίκηση ζητά από 250 συναδέλφους μας να συμμετέχουν σε μια δαπανηρή έρευνα για τις εργασιακές της πρακτικές, προκειμένου να προβάλει παντού την μαγική εικόνα. Διοίκηση + Εργαζόμενοι = οικογένεια.

Αλήθεια, η διοίκηση των χρυσοπληρωμένων στελεχών δεν γνωρίζει για τους εργαζόμενους των 900 και λιγότερο ευρώ; Δεν γνωρίζει για τους συμβασιούχους υπαλλήλους; Για το μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων που έχει δημιουργήσει; Για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στις δουλεμπορικές εταιρίες απ’ όπου νοικιάζει προσωπικό;

Με απύθμενο θράσος, μας ζητά να επιβεβαιώσουμε την πλήρη συναίνεσή μας, απαντώντας σε ένα ερωτηματολόγιο – ντροπή, αμφιβόλου αντικειμενικότητας, χωρίς να διασφαλίζει καν την ανωνυμία όσων απαντήσουν.

Στη συνήθη πρακτική της αγνοεί τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων. Γνωρίζει ότι τον αρμόδιο ρόλο έχει το συνδικαλιστικό όργανο να εκπροσωπεί ενώπιον της εταιρίας τους εργαζόμενους. Πρόκειται για πρωτοφανή προσπάθεια της εταιρείας, να υποκαταστήσει τις συλλογικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης και να αμφισβητεί επίσημα τον νόμιμο και θεσμικό ρόλο του συνδικάτου.

Καλούμε τους συναδέλφους να ρίξουν το ερωτηματολόγιο εκεί που του αξίζει. Στον σκουπιδοτενεκέ!

Υπενθυμίζουμε ότι, πριν λίγους μήνες (23 Απριλίου 2009) η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ, για έρευνα που διεξήχθη από την ίδια εταιρία MRB-Institute Hellas κάλεσε τους εργαζόμενους να μη συμμετέχουν.

Καλούμε, τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, να τερματίσει την ένοχη σιωπή του, μετά την κατάθεση του θέματος από την παράταξή μας σε 2 συνεδριάσεις και να δώσει δυναμική απάντηση για το θέμα αυτό.



Μαρία Θεωνά Ολυμπία Βαλσαμή

protovoulia-cosmote.blogspot.com