Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ !!!

Αθήνα, 9/3/2010
Με πρόσχημα τα δημοσιονομικά ελλείμματα, η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση προκειμένου να πάρει κατακτήσεις και δικαιώματα ετών. Ο νόμος που ψηφίστηκε στις 4/3 από ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό συνιστούν μια επικίνδυνη αντεργατική πολιτική.
Κυβέρνηση, ΣΕΒ, Ε.Ε, ΔΝΤ είναι σ’ ανοιχτή γραμμή, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Επιλέγουν την ανοιχτή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.
Αποτέλεσμα της τρομοϋστερίας που καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ είναι: ο νεοφιλελευθερισμός να θέλει να μας πάρει ότι δεν μπόρεσε να πάρει τόσα χρόνια. Η μείωση των αποδοχών στο δημόσιο θα συνεχιστεί και στον ιδιωτικό τομέα.
Για όλα αυτά:
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στα νέα μέτρα που είναι ληστρικά αδιέξοδα. Μέτρα ανέχειας και πείνας.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ γιατί δεν μπορεί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τράπεζες και το κεφάλαιο.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να βρισκόμαστε κάτω από την μπότα των Βρυξελλών και των αγορών, που μετατρέπουν την χώρα σε προτεκτοράτο. Γινόμαστε εργαστήριο πειραματισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Ας σπάσουμε τα πόδια του καναπέ. Για να χάσει το κουράγιο του ο ΟΛΙ ΡΕΝ, η κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν με την πολιτική αυτή. Κανένας εφησυχασμός. Το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα μέτρα απορρύθμισης της αγοράς εργασίας θα είναι το νέο τσουνάμι μέτρων που συνεχίζουν την πολιτική της ΝΔ.
Το συνδικαλιστικό κίνημα να αναδιοργανωθεί και να παλέψει για:
- Αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.
- Απαγόρευση των απολύσεων.
- Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους
- Φορολόγηση στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών
- Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
- Ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους.
- Μείωση των εξοπλιστικών δαπανών
- Δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος στις τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και τραπεζικό σύστημα.
- Σεβασμός στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Καταγγέλλουμε την πρακτική ετών της διοίκησης να δώσει μονομερώς αυξήσεις στο προσωπικό προσπαθώντας να απαξιώσει στην πράξη τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το ρόλο του συνδικάτου μας..

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην Cosmote πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε για των αντεργατικών πολιτικών.
Καλούμε την πλειοψηφία του διοικητικού συμβούλιου να προχωρήσει σε υλοποίηση των προτάσεων, όπως κατατέθηκαν στις συνεδριάσεις με :κλιμάκια ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους, περιφρουρήσεις, ανάρτηση πανό με τις διεκδικήσεις μας. Να συντονιστεί με τα άλλα σωματεία κινητής τηλεφωνίας WIND και VODAFONE.
Ας σπάσουμε τα πόδια του καναπέ και να κάνουμε κάτι για μας.
Πέμπτη 11 Μαρτίου στο Πεδίο του Άρεως στις 11:00. Προσυγκέντρωση 10:30 ΝΥΜΑ. Στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις έδρες των εργατικών κέντρων.