Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ COSMOTE

Αθήνα, 9/6/10Συνάδελφοι,

Η διοίκηση της COSMOTE, εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα επίθεσης της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, Ε.Κ.Τ και της Ε.Ε και παρά τη μεγάλη κερδοφορία της εταιρείας, κάνει άμεση εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων προχωρώντας σε μια ακόμη απόλυση. Οι λόγοι απολύσεων συνδέονται με το θεσμό της δήθεν αξιολόγησης. Έτσι, ανακατεύοντας αριθμούς οι ακριβοπληρωμένοι διευθυνταράδες μας «σκοτώνουν» συναδέλφους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε 8/6 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη Γ.Δ. Ανθρ. Δυν. ζητήσαμε την ανάκληση των απολύσεων. Η εταιρία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έβγαλε φιρμάνι για μια ακόμη απόλυση. Μέχρι σήμερα, από ότι μας έχει ανακοινωθεί, οι άμεσες απολύσεις είναι δύο. Όπως και στην περσινή συνάντηση αντιμετωπίσαμε την κατ΄εξακολούθηση προσβλητική συμπεριφορά του Διευθ. Συμβ απέναντι στο θεσμό της εργασίας και στους ίδιους τους εργαζόμενους: «Δεν θα αλλάξει η πολιτική διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού. Απολύσεις θα γίνονται…Θα ασκείται το Διευθυντικό Δικαίωμα».

Η διοίκηση εντείνει την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, σπέρνει τον φόβο. Το άγχος για την καθημερινή επίτευξη στόχου, οι απειλές για απόλυση, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις και τις πρακτικές της διοίκησης. Καταδικάζουμε και τον εμπαιγμό της, και τον προσχηματικό διάλογο που επιδιώκει.

Ευθύνες έχουν όμως και οι εκπρόσωποι στο Δ.Σ του σωματείου και στην ΟΜΕ των παρατάξεων προέδρου και γραμματέα, αφού στην διάρκεια τόσων ετών αποσιωπούσαν τις απολύσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι και σήμερα αποδυναμώνουν το σωματείο από τον σχεδιασμό στρατηγικής για την ανάκληση των απολύσεων.

Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων. Καμία απόλυση σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί σε πράξεις και ενέργειες.


Ας γίνει στόχος μας, η ενημέρωση και η αγωνιστική αντίδραση του κάθε συναδέλφου.


• Καλούμε, ξανά, τα μέλη του δ.σ. να προχωρήσουν σε κλιμάκια ενημέρωσης με θέματα: τις εργασιακές σχέσεις, τη συλλογική σύμβαση, τον κανονισμό εργασίας, το ασφαλιστικό, τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας.

• Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ειδικά τις εποχές της πλήρους ανατροπής των δικαιωμάτων μας να συσπειρωθούν γύρω από το θεσμό του σωματείου και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του σωματείου.

• Να απαιτήσουμε από ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε συμπαράταξη με το σωματείο μας, να αποτρέψουν νέες απολύσεις και να αναγκάσουμε την διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις που ήδη έχει κάνει.