Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ - Όμορφος κόσμος, μαγικός, αγγελικά πλασμένος…

                                                                                                                    Αθήνα, 19/4/11

Κυβέρνηση, Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ επιδίδονται σε μία ξέφρενη τροχιά ισοπέδωσης κάθε έννοιας δικαιώματος και κατάκτησης στον εργασιακό και κοινωνικό τομέα.


Η διοίκηση της Cosmote στην ίδια ρότα εξειδικεύει τα μέτρα της κυβέρνησης έχοντας πραγματοποιήσει ομαδικές απολύσεις.

Η ΓΣΕΕ και η ΟΜΕ στο κόσμο τους…

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού, η διαπραγματευτική ομάδα του σωματείου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο στις 14/4.

Σ΄ αυτήν, ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε στη διαπραγματευτική ομάδα του σωματείου, την απόφαση για την παραμονή των 24 συναδέλφων που δεν υπέγραψαν. Αυτή, αφορούσε τη μετάταξη των συγκεκριμένων εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει το σωματείο να δεχτεί υποβάθμιση στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων.

Από πλευράς μας, θέσαμε το θέμα της συνέχισης των ίδιων εργασιακών και μισθολογικών σχέσεων.

Παράλληλα, συνεχίζουμε και διεκδικούμε την επαναπρόσληψη όσων συναδέλφων επιθυμούν να επιστρέψουν. Είναι ζήτημα τιμής για το σωματείο μας, αν θέλει να κρατήσει την όποια αξιοπιστία του.

Στο αίτημά μας να μας παραδοθούν οι λίστες με τους 310 εργαζόμενους που απολύθηκαν, η διοίκηση αρνήθηκε χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία τα προσωπικά δεδομένα!!!

Και σ’ αυτή την συζήτηση, ήμασταν οι μόνοι που επιμείναμε ότι πρόκειται για απολύσεις. Τι ήταν αυτό που απαγόρευσε από τα μέλη του σωματείου, τόσο στις συναντήσεις με την εταιρεία, όσο και στις συνεδριάσεις του δ.σ του σωματείου να αναφέρονται στην λέξη απολύσεις;

Μετά την σφαγή των συναδέλφων μας, δεν μπορούμε να μείνουμε ήρεμοι και εφησυχασμένοι... Φωνές που θέλουν να μας παρουσιάσουν την εταιρία ως καλή και φιλεύσπλαχνη, οφείλουμε να τις απομονώσουμε.


Συνάδελφοι, ας το καταλάβουμε μια και καλή. Όλοι, εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας, την αλληλεγγύη μας, την ενότητα μας με σχέδιο και στόχους .

Δεν προσφέρουμε εργασιακή ειρήνη. Θέλουμε τη δική μας διέξοδο. Διέξοδο δημοκρατίας και κοινωνικής προκοπής…