Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΑΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ


ΑΓΩΝ.Ε.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ
Αγωνιστική Ενότητα Συναδέλφων ΠΕΤ-ΟΤΕ
.

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΑΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ……


Οι ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες φτάνουν τα 280 δις. Αυτές ανήκουν σε μερικές 100δες έλληνες… Ο κινητός πλούτος στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 340 δις δολ. Και ο ακίνητος πλούτος σε πάνω από 730 δις δολ. Βέβαια όλα αυτά δεν φορολογούνται γιατί καλύπτονται πίσω από offshore εταιρείες. Τα παραμύθια για φοροδιαφυγή δεν έχουν δράκο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΥΣ…
Δεν είναι καιρός να αναδείξουμε τις διαφορές μας ούτε μπορούμε τώρα να σηκώνουμε διαχωριστικές γραμμές. Ότι στραβό υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα – και είναι αρκετά- ας τα διορθώνουμε όσο προχωράμε. Το ζήτημα σήμερα είναι αν θα έχουμε συνδικάτα, αν θα έχουμε εργατικά δικαιώματα, αν θα υπάρχει εργατικό δίκαιο, αν θα υφίσταται σύνταξη – μισθός – εφάπαξ – προστασία υγείας . Τα κόμματα εξουσίας ψωνίζουν αξιοπιστία από το ίδιο μαγαζί. Με αυτούς που τα φάγανε με αυτούς να μοιραστούνε και το χρέος.
Εμείς αγωνιζόμαστε για την πατρίδα, αυτοί για την παρτίδα τους.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΒΕΙ ΚΙ ΟΛΑ ΝΑΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ………


Οι παρατάξεις να καταλάβουν επιτέλους ότι το θέμα δεν είναι να σωθούν αυτές, αλλά να σωθούν οι εργαζόμενοι. Οι παρατάξεις δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσον. 

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ…

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η κοινωνία είναι σε αναβρασμό. Βάζουμε μπροστά όσα μας ενώνουν και προχωράμε. Παραμερίζουμε ότι μας πληγώνει καθώς το φως τελειώνει. Καλούμε την ΠΕΤ ΟΤΕ σε έκτακτο Δ.Σ να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε πλαίσιο αρχών, προγραμματικών στόχων, μέσα από τους οποίους θα συντονιστούμε στον ανώτερο βαθμό.

   ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ  Αγωνιστική Ενότητα Συναδέλφων ΠΕΤ ΟΤΕ   26/5/2011