Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ


Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote

                                                                                 Αθήνα, 15/2/2013                               
Η εμφάνιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας προέκυψε από κοινωνική αναγκαιότητα του 20ου αιώνα. Οι συλλογικές συμβάσεις εξελίχθηκαν σε θεμελιώδη κοινωνικό θεσμό και γενικά διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην προστασία των εργαζομένων και την κοινωνική πρόοδο της χώρας.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά - τρόικα, με αρωγούς τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να εκθεμελιώσουν τις συμβάσεις και οποιεσδήποτε κατακτήσεις - δικαιώματα έχουν απομείνει στην κοινωνία και στο χώρο εργασίας. Ντύνοντας στο χακί τους εργαζόμενους με τις επιστρατεύσεις, συλλαμβάνοντας εργαζόμενους-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, χτυπώντας βουλευτές και νεολαίους/ες του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, με εφόδους αστυνομίας στο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και σε κοινωνικούς χώρους, με ΜΑΤ και χημικά σε κάθε διαμαρτυρία πολιτών πορεύεται γοργά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και μας γυρίζει σε μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Παράλληλα, την ίδια στιγμή καταστρέφει τις υποδομές της χώρας ξεπουλώντας την, έφτασε την ανεργία για το 2013 στο 30%, και οδηγεί στη φτώχεια 4.000.000 πολίτες με τη βουλγαροποιήση των μισθών.
ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ θα ξεπεράσουν τα 2.000.000. Μαζί με τους συνταξιούχους θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσια και δυσανάλογους φόρους.

Στο περιβάλλον αυτό ο όμιλος ΟΤΕ - Cosmote :
1) Εμφανίζει 500 εκ. ευρώ κέρδη για το 2012, 2) βρίσκεται στη πρώτη δεκάδα των επιχειρήσεων σε έρευνα της ICAP για το 2011, χρονιά μαζικών απολύσεων στον όμιλο Cosmote. 3) Προχώρησε σε νέες μειώσεις θέσεων εργασίας 1.500 στον ΟΤΕ, εξοικονομώντας 80 εκ. ευρώ, παρά τη συλλογική σύμβαση  που συμφώνησε η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ με μειώσεις μισθών. 4) Παγώνει τα κλιμάκια και 5) παρουσιάζει συμβάσεις δανεισμού εσωτερικά ΟΤΕ - COSMOTE, αλλά και με τη Βουλγαρική εταιρία Globul.

Η διεκδίκηση των συλλογικών συμβάσεων είναι διεκδίκηση της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ήταν και παραμένει πάγιο αίτημά μας.
Προτείνουμε επιχειρησιακή σύμβαση, με όρους αξιοπρέπειας όπως περιγράφεται στο πλαίσιο που είχαμε καταθέσει στο δ.σ. του σωματείου μας και όχι χαμηλής αφετηρίας που σχετίζονται με τα στοιχεία του 2010 -11.
-         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.
-         ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
-         ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ.
-         ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΟΤΕ.
-         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΙΣΘΟ.
Η συμμετοχή στην απεργία της 20/2 πρέπει να αποτελέσει ένα σταθερό και αποφασιστικό βήμα για την κλιμάκωση και γενίκευση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και όχι ακόμη ένα πυροτέχνημα για εκτόνωση.
Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, δεν θα κάμψουμε τις προσπάθειές μας, παρά τις όποιες διώξεις και πιέσεις  της εταιρίας.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11:00