Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Με αγώνες για την ανατροπή των μνημονίων τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά


Αναδημοσίευση απο www.apnet.gr


ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2013




ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ



Η Εργατική Πρωτομαγιά συμπυκνώνει το νόημα των αγώνων της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο και με τον γιορτασμό της, εμπλουτίζονται τα σύγχρονα αιτήματα της εργατικής τάξης, που στις μέρες μας εκφράζονται στο σύνθημα: «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος» και θα αγωνιστούν για την ανατροπή όλων των αντεργατικών πολιτικών. Το αίτημα «Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ» γίνεται πάλι επίκαιρο και επιβεβαιώνει την ταξική αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία.



Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, ζουν την πιο σκληρή επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης- κεφαλαίου- τρόικας, ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Ο κύκλος των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων συνεχίζεται. Ήδη προωθείται για ψήφιση, νέο πολυνομοσχέδιο λεηλασίας της ζωής μας, που θα εκτινάξει την ανεργία ακόμη περισσότερο, με τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την παράδοση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας σε ιδιώτες επιχειρηματίες, διατηρεί τα χαράτσια που λεηλατούν τα πενιχρά εισοδήματά μας και συνεχίζει τη φοροληστεία των χαμηλών εισοδημάτων. Το 4ο μνημόνιο χρεωκοπίας και εξαθλίωσης έχει ήδη σχεδιαστεί.

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης, των εργατικών- λαϊκών αντιστάσεων, απέναντι στα φαινόμενα της Μανωλάδας της σκλαβιάς, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της βιομηχανίας υπογραφής ατομικών, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο και της απαξίωσης του ρόλου του, της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Να γίνει η αρχή για να σηκώσουν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι και να αγωνιστούν, μαζί με όλα τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών για να ανατρέψουν τα μνημόνια που χρεοκοπούν τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του λαού, ξεριζώνουν τους νέους και τις νέες από τη χώρα μας, ρημάζουν την δημόσια περιουσία και την παραδίδουν στις πολυεθνικές, μετατρέπουν την χώρα και τον λαό της σε εξαθλιωμένη ευρωπαϊκή αποικία.

Να απαντήσουν με την ενότητά τους και την ταξική τους αλληλεγγύη στο σχεδιασμένο κλίμα τρομοκρατίας, βίας και καταστολής, στην παραγωγή «επίορκων» στο δημόσιο, στα εδώλια των κινητοποιήσεων και των αγωνιστών, στην επίθεση στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες που απειλούν την συνοχή της κοινωνίας και τη δημοκρατία.

Να πάρουν τέλος μέτρα για να αλλάξουν την πορεία του σ.κ και τον προσανατολισμό του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί.



Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ



Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι θα τιμήσουν τις θυσίες θα συνεχίσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Θα απαλλάξουν το λαό μας και τους εργαζόμενους από τα δεσμά του μνημονίου- της τρόικας - της τρικομματικής κυβέρνησης

Θα προσπεράσουν τις ηγεσίες της ενσωμάτωσης και θα συγκροτήσουν το μεγάλο μαζικό ταξικό ρεύμα αγωνιστικής ανατροπής για μια άλλη πορεία προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ: Προσυγκέντρωση 10:15 στα Χαυτεία και πορεία στην Πλατ. Κλαυθμώνος

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συγκέντρωση Εργατικού Κέντρου Πειραιά στο Πασσαλιμάνι 10:00.