Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΘ: ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Αναδημοσίευση απο Iskra

 ΔΕΘ: ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

E-mail Εκτύπωση PDF
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6/9) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΧΤΗ ΠΟΛΗ: 4.500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ «ΥΠΟΔΟΧΗΣ» ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!
Σε μια Θεσσαλονίκη που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν κατακλύσει τους δρόμους, χτυπάει από σήμερα Παρασκευή (6/9) ο παλμός των κινημάτων, του κόσμου της εργασίας, όσων αντιδρούν στις μνημονιακές πολιτικές.
Εργατικά σωματεία και οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς και κοινωνικοί φορείς λαμβάνουν θέσεις μάχης και ετοιμάζονται για την πρώτη μεγάλη μάχη του, όπως όλα δείχνουν, θερμού φθινοπώρου, η οποία θα αποτελέσει έναυσμα για ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων. Δεκάδες πορείες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και ακτιβισμοί έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο που θα ακολουθήσει. Θερμή υποδοχή, με περικύκλωση του Βελίδειου Συνεδριακού Κέντρου ετοιμάζουν συνδικαλιστές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη σωματείων στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη - εξπρές για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Το απόγευμα της Παρασκευής (6/9) στις 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Θεσ/νίκης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, η οποία θα έχει τίτλο "Από την Κοτσαμπάμπα ως την Θεσσαλονίκη, οι αγώνες για το νερό φτάνουν στη νίκη". Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Υπουργός Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo.
"Η παρουσία του στην πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα στον αγώνα των πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα προς την θέληση της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης. Άλλωστε και στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας οι κάτοικοι της περιοχής με πολύ μεγάλους αγώνες πέτυχαν να ακυρώσουν την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του πόσιμου νερού που προωθούσε η κυβέρνηση της χώρας στο πλαίσιο ενός -αντίστοιχου με το ελληνικό- προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων", όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό πολιτών και φορέων SOSτε το νερό.
ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 7/9
Τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, είναι τέσσερα.
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αποτελείται από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία.
Δυναμικό «παρών» αναμένεται επίσης να δώσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στο χώρο της υγείας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.
ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες αυριανές διαδηλώσεις ενόψει της ΔΕΘ, ενώ ήδη ξεκίνησε το στήσιμο του σιδερένιο φράχτη γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία θα περικυκλώσει, πέραν του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ εσπευσμένα μεταφέρονται δυνάμεις των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ από την Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας.
Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την αναμενόμενη κοσμοσυρροή των διαδηλωτών και με στόχο να δημιουργήσει κλίμα φόβου προκειμένου να αποτραπεί η μαζικότερη δυνατή προσέλευση των πολιτών, προχωράει στην μετατροπή της πόλης σε κλειστό φρούριο με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών αλλά και κατασταλτικών μέσων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.