Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ COSMOTE




Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote
                                                                           
                                                                                                Αθήνα, 18/9/2013

Βρισκόμαστε  σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή. Η κυβέρνηση κορυφώνει την επίθεσή της στα δικαιώματα και στον κόσμο της εργασίας.
Εργαζόμενοι στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες που φέρνουν τα μνημόνια.
Οι μνημονιακές πολιτικές μας επηρεάζουν όλους. Μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη μόρφωση, στην παιδεία, στην υγεία, το δικαίωμα στην ενημέρωση  (κλείσιμο ΕΡΤ).  Τα καθεστωτικά ΜΜΕ συναγωνίζονται σε χλεύη, ψευδείς ειδήσεις και διασπαστικές κινήσεις ανάμεσα στους  εργαζόμενους.
Σε όλα αυτά, η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων. Αντί να συντονιστεί με την ΑΔΕΔΥ και να στήσει μεγάλο απεργιακό μέτωπο, αρκέστηκε σε μια στάση εργασίας. Εντύπωση προκαλεί όμως και η στάση του ΠΑΜΕ για μετάθεση του αγώνα τον άλλο μήνα.
Στο σωματείο μας, η στάση εργασίας, μπορεί και πρέπει να προσαρμοστεί στα ωράρια εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, πρόταση που την έχουμε καταθέσει άπειρες φορές. Δικαιολογίες ,πλέον, δεν υπάρχουν.
Καλούμε τους συναδέλφους της  Cosmote  να παραμερίσουν τις  φωνές που διασπούν τους εργαζόμενους και να συμμετάσχουν δυναμικά, ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων, των νοσοκομείων, ενάντια στα μνημόνια.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ                                  
 σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
Τετάρτη 18/9  και ώρα 11:30πμ, πλατεία Κλαυθμώνος
Διαβάστε στο protovoulia-cosmote.blogspot.com τις επιστολές της ΟΛΜΕ προς τους γονείς και τους μαθητές.