Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

1η Απριλίου: Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος ενόψει του ΕΚΟΦΙΝ – Κάλεσμα από ΜΕΤΑ

Αναδημοσίευση απο apnet.gr


1η Απριλίου: Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος ενόψει του ΕΚΟΦΙΝ – Κάλεσμα από ΜΕΤΑ


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Απρίλη 2014 στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 5 και μισή το απόγευμα, ημέρα που συνεδριάζουν στο Ζάππειο Μέγαρο οι υπουργοί Οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούν η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ), ο ΣΥΡΙΖΑκαι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΚΑ και άλλοι συλλογικοί φορείς.
Ο συνδικαλιστικός σχηματισμός ΜΕΤΑ καλεί όλους, εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους, σε ενεργή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης 1ης Απριλίου, προκειμένου όλα τα θύματα των μνημονίων να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλα τα κινήματα αντίστασης, ώστε «να αντιπαλέψουμε τα αντεργατικά μέτρα, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που έχουν ταχτεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του Κεφαλαίου και οδηγούν έναν λαό και τους εργαζόμενους  σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα».
«Έφτασε ο καιρός να στείλουμε από τους δρόμους το μήνυμα σε νεοφιλελεύθερο προσωπικό της ΕΕ και δανειστές ότι οι μέρες της ανατροπής τους έχουν ξεκινήσει». Και το μήνυμα αυτό πρέπει να δοθεί από τα 3,5 εκατ. συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχεις, από τους πάνω από 1,5 εκατ. άνεργους (επίσημα στοιχεία), από τους απλήρωτους – όμηρους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, από τη νέα γενιά των εργαζομένων με τις ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας, από τους απολυμένους και σε διαθεσιμότητα δημόσιους υπαλλήλους, από τους συνταξιούχους που βλέπουν τις συντάξεις τους να γίνονται… μπουρμπουάρ, από τους άνεργους που δε βλέπουν την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας αλλά θέσεις… δουλείας, από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βλέπουν ότι γκρεμίζεται ό,τι με τα χρόνια έχουν χτίσει. Το μήνυμα αυτό πρέπει να δοθεί από όλους μας...