Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote

                                                                Αθήνα, 7 /3/2014

Οι φετινές αξιολογήσεις έρχονται και πάλι να προστεθούν στη σειρά των επιθετικών κινήσεων της εταιρίας προς τους εργαζόμενούς της. Συνεχίζει να απολύει λόγω «χαμηλής» αξιολόγησης (απόλυση Οκτώβριος 2013).
Μέχρι και σήμερα, η πρακτική της εταιρίας ήταν η χρησιμοποίηση της διαδικασίας όχι ως αξιολόγηση, αλλά ως απόδοση, δηλαδή παραγωγή. Το σύστημα αυτό, το σωματείο οφείλει να το αλλάξει. Θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με τις καταστάσεις του ανταγωνισμού και κανιβαλισμού που μας οδηγεί η εταιρία. Προτάσεις  μας εμπεριέχονται στην περσινή ανακοίνωση που επισυνάπτουμε.
Συνάδελφοι,
Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση από το αξιολόγιο των προηγούμενων ετών.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Ίσως, είναι η μόνη αντίδραση που θα ταρακουνήσει την εταιρία.
Ήδη, την τρομάζει το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των συναδέλφων που δεν συμμετέχουν.
Το σωματείο οφείλει να συμπαρασταθεί και να υποστηρίξει τους συναδέλφους αυτούς που δεν θα συμμετάσχουν.
Επιτέλους, πότε θα δώσει σαφείς και ξεκάθαρες κατευθύνσεις και όχι «ήξεις αφήξεις», όπως με τη χθεσινή ανακοίνωση; Είναι τουλάχιστον αντιφατικό, αλλά και παράδοξο, ότι ενώ, σωστά καταγγέλλει την εταιρία για σύνδεση των απολύσεων με τις αξιολογήσεις στην επόμενη παράγραφο… ζητά από τους συναδέλφους κανονική συμμετοχή: να μπουν, να ακούσουν και να βγουν.
Παράλληλα, όπως και σε κάθε περίπτωση,  δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολιτική της εταιρίας  με πιέσεις και εκβιασμούς. Άμεσα θα πρέπει να καταγγελθούν στη διεύθυνση : Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote ή  unicosmo@cosmote.gr   ή protovoulia.cosmote@gmail.com   


                        http://protovoulia-cosmote.blogspot.gr