Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote   

                                                                            Αθήνα, 7/4/2014


Οι μνημονιακές  κυβερνήσεις και η τρόικα στα 4 χρόνια διακυβέρνησης έφεραν το τελειωτικό χτύπημα στη χώρα και στο λαό. Ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, τα δημόσια αγαθά. Κατάστρεψαν κάθε ίχνος κοινωνικού, οικονομικού ιστού στην χώρα.

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και παρακράτους συνεχίζει ακόμη και σήμερα, να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους  στήνοντας  το νέο παραμύθι «του πρωτογενούς πλεονάσματος» και της «δήθεν ανάκαμψης».

Η διοίκηση της Cosmote-ΟΤΕ  εξειδικεύοντας τα μνημόνια προχώρησε σταθερά σε μειώσεις θέσεων εργασίας – μέσω εθελουσίας , σε συρρίκνωση του εμπορικού δικτύου με κλείσιμο των καταστημάτων Cosmote – ΟΤΕ. Οι κρίσεις πανικού και οι λιποθυμίες από τη συγχώνευση αντικειμένου είναι καθημερινό φαινόμενο στην εταιρία.

Γνωρίζουμε ότι επικρατεί γενικευμένη απογοήτευση στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Και αυτό οφείλεται, κατά την άποψή μας, τόσο στις αποσπασματικές κινήσεις της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, όσο στην προσκόλληση στα μνημονιακά – κυβερνητικά σχέδια από μέρους της ηγεσίας του σ.κ. Σίγουρα, δεν είναι τα συνδικάτα που θέλουμε.

Όμως, στις 9 Απριλίου απεργούμε για εμάς και τις οικογένειές μας.  Απεργούμε για τα σωματεία που θέλουμε να έχουμε.

Απεργούμε για όλο το εργατικό κίνημα. Απεργούμε για τις μειώσεις μισθών, για τα θύματα του μνημονίου, για την απελευθέρωση των απολύσεων, την εργολαβική ενοικίαση εργαζομένων, τη διάλυση του ασφαλιστικού, τη μείωση των συντάξεων, τη σχεδιαζόμενη διάλυση κάθε ουσιαστικής συνδικαλιστικής δράσης, τη σκανδαλώδη πριμοδότηση των τραπεζιτών σε βάρος της κοινωνίας. Διευκολύνουν τις απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και ανοίγουν τις πόρτες για αντικατάσταση των εργαζομένων με εργαζόμενους χαμηλού κόστους.

Μετά από 32 χρόνια, η κυβέρνηση επαναφέρει το δικαίωμα της ανταπεργίας, κάνοντας  το δώρο στους εργοδότες και παράλληλα εκμηδενίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που έχουν ταχτεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγούν έναν λαό και τους εργαζόμενους σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα. Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ και όσους στηρίζουν την διαίρεση των εργαζομένων και τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.
Διεκδικούμε:

Υπογραφή νέας  εθνικής γενικής συλλογικής  σύμβασης  εργασίας και επαναρρύθμιση του δικαίου των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων με επαναφορά του κατώτερου μισθού. Ξεπάγωμα κλιμακίων. Όχι στην κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, μητρότητας, κ.α.
Μέτρα προστασίας των ανέργων.
Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Διαγραφή – ρύθμιση δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.
Στοπ στις  Διαθεσιμότητες – Απολύσεις - Ιδιωτικοποιήσεις
Υπογραφή σσε για την Cosmote με αυξήσεις, όπως έχουμε καταθέσει και στο πλαίσιό μας.
Κατάργηση όλων των δουλεμπορικών εταιριών.

Ανάκληση των αποφάσεων της εταιρίας για κλείσιμο των καταστημάτων Cosmote