Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

Κόντρα στο πνεύμα των καιρών

.Πρωτοβουλία

Εργαζομένων στην Cosmote

20/10/08

Θα θέλαμε μ' αυτήν την ανακοίνωση να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που κόντρα στο πνεύμα των καιρών με τις ανελέητες επιδρομές στο μισθό και τα δικαιώματά μας, κόντρα στις ασφυκτικές κομματικές πιέσεις των 2 μεγάλων παρατάξεων, εμπιστευτήκατε το ψηφοδέλτιο μας.

Το ποσοστό 20% που μας δώσατε, κατακτώντας 2 έδρες στο Δ.Σ. του σωματείου, 3 έδρες στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΕΚΑ μας δημιουργεί πολλές υποχρεώσεις. Σ΄αυτές θα ανταπεξέλθουμε με την ίδια αγωνιστική διάθεση σε όλα τα εργασιακά θέματα που μας αφορούν και καθημερινά αντιμετωπίζουμε για :

  • Τις απολύσεις στην εταιρία μας
  • Τα Job families
  • Την διεκδίκηση αξιοπρεπών μισθών, σε σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Διεκδίκηση Χρονοεπιδόματος.
  • Ένταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά.
  • Αλλαγή ονομασίας του "ειδικού επιδόματος" σε "επίδομα ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας". Επέκταση τους στα τηλεφωνικά κέντρα, σε όλες τις ειδικότητες των τεχνικών, στις αποθήκες, στις καθαρίστριες.

Προσλήψεις, μεταθέσεις, προαγωγές. Γενικός κανονισμός προσωπικού. Να γίνονται με αποφάσεις από υπηρεσιακό συμβούλιο που θα μετέχουν κατά αναλογία και εκπρόσωποι των εργαζομένων αφού καθοριστούν μετρήσιμα και αξιοκρατικά κριτήρια.

Μέχρι και σήμερα έχουμε την απόλυτη κυριαρχία του διευθυντικού δικαιώματος (ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης είναι ) με την απόλυτη ανοχή, συναίνεση του Δ.Σ. του σωματείου μας, για να μην πούμε ακόμα και συνδιοίκηση. Μαζί συμπορεύτηκαν διοίκηση, και Δ.Σ. συλλόγου και συνδιαμόρφωσαν αυτήν την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους: Εξυπηρέτηση πελατών, τεχνικοί, καταστήματα, εμπορικό, οικονομική διεύθυνση.

Εναντιωνόμαστε στις αντεργατικές πολιτικές της διοίκησης της εταιρίας αλλά και των 2 μεγάλων παρατάξεων μέσα στο σωματείο και στην Ομοσπονδία που θίγουν κατάφορα τα δικαιώματά μας. Δυστυχώς, μέλη του απερχόμενου και του νυν Δ.Σ., που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με κομματικές επιταγές, μετά από λήθαργο ετών, μοιάζουν να ανακαλύπτουν (ξαφνικά;) σήμερα τα προβλήματα των εργαζομένων στην Cosmote !!!!!

  • Επίδομα οθόνης
  • Επίδομα ταμία στα καταστήματα
  • Εγγραφή μελών στο σωματείο, των εργαζομένων στα σύγχρονα δουλεμπόρια Adecco, Job center (με βούλα πλέον Ε.Ε). Προσλήψεις αυτών ως Cosmote.

Τεχνικοί: αποζημιώσεις εκτός έδρας, εξάλειψη του όρου της σύμβασης για μην υπολογισμό ως χρόνου εργασίας του χρόνου μετακίνηση.

Εντατικοποίηση του χρόνου εργασίας, αύξηση της στοχοθέτησης, τρομοκρατία και ψυχολογική πίεση στους χώρους εργασίας. Μετακινήσεις από και προς την Γερμανός. Ανοίγει νέο τηλεφωνικό κέντρο Γερμανός στην Ξάνθη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας να συνεργαστούμε μαζί για να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή, να καταδικάσουμε τα αντεργατικά σχέδια από όπου και εκπορεύονται και συγκαλύπτονται είτε στο εργασιακό περιβάλλον, είτε σε εθνικό επίπεδο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία 21/10 της ΓΣΕΕ, με κεντρικό σύνθημα : " ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ" προσυγκέντρωση στο ΥΜΑ - ΝΥΜΑ στις 10:00 για την Αθήνα, 10:30 στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης και Πάτρας, 10:00 στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου, 11:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανιών και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους έχουν προσδιοριστεί από τα Εργατικά κέντρα περιφέρειας.

θα ήταν μια καλή ιδέα, να αναδείξουμε τα προβλήματα της Cosmote κατεβάζοντας στις επόμενες συγκεντρώσεις πανό ως ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE, αναγράφοντας και τα δικά μας αιτήματα..