Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Εν μέσω ανελέητων κυβερνητικών φοροεπιδρομών

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote

Αθήνα 22/9/2008

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εν μέσω ανελέητων κυβερνητικών φοροεπιδρομών, πολιτικό-οικονομικών σκανδάλων, επιθέσεων σε μισθούς και σε κατακτήσεις των εργαζομένων, εν μέσω εκλογών , κάποιοι έρχονται αυτόκλητοι προστάτες –σωτήρες. Ξαφνικά, χαμένοι εδώ και πολύ καιρό, εμφανίζονται σήμερα παραμονή εκλογών με μεγαλόφωνα διαγγέλματα να τάζουν λαγούς και πετραχήλια ή ακόμα να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ως σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι , αυτοί και οι αντίστοιχες παρατάξεις τους στην Ομοσπονδία ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΝΙΑΙΟ και ΑΚΕ–ΔΑΚΕ ) έρχονται να μας σώσουν από μια κατάσταση που μας οδήγησαν οι ίδιοι. Απομακρυσμένοι από τους εργασιακούς χώρους, με κλειστά γραφεία συλλόγου, άξιοι κυνηγοί προσωπικών συμφερόντων ,οι 2 παρατάξεις που κυβερνούσαν τον σύλλογο, συμφωνούσαν σε όλα τα καίρια και μεγάλα ζητήματα.

Το πλαίσιο διαπραγμάτευσης είχε τις σύμφωνες γνώμες όλων των εκπροσώπων: ΑΚΕ, ΕΝΙΑΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ θάβοντας το χρονοεπίδομα, θάβοντας τα «βαρέα και ανθυγιεινά». Ήταν αυτοί , που σε προηγούμενες συμβάσεις δώσανε πάλι εργασιακή ειρήνη στην εργοδοσία μέσω χαμηλών και τμηματικών αυξήσεων στους εργαζόμενους και συνεχιζόμενης υψηλής κερδοφορίας της εταιρίας. Ήταν οι συμβάσεις των ίδιων παρατάξεων που άλλαξαν τα επιδόματα «ανθυγιεινά και επικίνδυνα» σε «ειδικά»!!!!! Είναι οι ίδιες παρατάξεις που δεν προχώρησαν, ούτε καν σε συζήτηση για την αλλαγή του διευθυντικού Γενικού Κανονισμού Προσωπικού που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει στη Γ.Σ. του Δεκ. 2006.

ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ COSMOTE KAI NA ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Την 1/10, καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας και εκπροσώπους για την ομοσπονδία και τα εργατικά κέντρα.

Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του συλλόγου μας, το 12 % των συναδέλφων εμπιστεύθηκε και ψήφισε το ψηφοδέλτιό μας.. Το ποσοστό αυτό δεν ήταν αρκετό ,προκειμένου ο συνδυασμός μας να εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ. του συλλόγου. Ανεξάρτητα ,όμως, απ’ αυτό εμείς, όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε ενεργά για όλα τα μεγάλα ή μικρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Μισθοί, επιδόματα, αξιολογήσεις, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, απολύσεις, Job families ήταν θέματα που ασχοληθήκαμε, χωρίς όμως τις περισσότερες φορές, οι δυνάμεις που λειτουργούν στο Δ.Σ του σωματείου μας, να τις λάβουν υπ’ όψη τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και μεγάλα. Για μας, το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να απαλλαγεί από τις ιδιοκτησιακές λογικές και πρακτικές των προηγούμενων, οι οποίοι συμπεριφέρονταν σα να μην τρέχει τίποτε.

Θέλουμε ένα σύλλογο που θα εντοπίζει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζομένων. Θέλουμε ένα σύλλογο που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους με βάση τα κοινά προβλήματα.
Ας σκύψουμε λοιπόν, στα δικά μας προβλήματα με ηρεμία, διάλογο και όραμα. Ας συζητήσουμε γι΄αυτά.

Γι αυτό και σας παραθέτουμε, στο συνημμένο φάκελο τις δικές μας απόψεις, τις θέσεις και προτάσεις. Με την ανακοίνωση αυτή, σας καλούμε να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας και με την ψήφο σας την Πρωτοβουλία εργαζομένων COSMOTE.


Για την Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote,
Η συντονιστική επιτροπή της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

Βαλσαμή Ολυμπία 6977277779 Θεωνά Μαρία 6972233888
Μακρίδης Γιάννης 6977277605 Βαβουτάκη Ευγενία 6977277034

Protovoulia-cosmote.blogspot.com