Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Θέσεις της Πρωτοβουλίας για τα Τμ. Εξυπηρέτησης Πελατών

Πρωτοβουλία
Εργαζομένων στην Cosmote


Για τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που εργάζονται στα τμήματα εξυπηρέτησης Πελατών, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote εκτός από τις πάγιες θέσεις, ειδικότερα διεκδικεί :


• Αύξηση μισθών τουλάχιστον 10%, ώστε να καλύπτει τον πληθωρισμό και την απώλεια του εισοδήματος από την ακρίβεια. Σύγκλιση με τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο. Η συνεχής κερδοφορία εταιρίας 361,3 ευρώ, η εξαγορά 1,3 δις.της Γερμανός, η προκλητική αύξηση του μισθού του Βουρλούμη από 388.000ευρώ σε 525.000ευρώ, όλα καταλήγουν ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια για αυξήσεις των μισθών μας.


• Θέσπιση χρονοεπιδόματος αντίστοιχου με εκείνου του ΟΤΕ.
1 χρόνος 10%, 3 χρόνια 18%, 5 χρόνια 26%, 7 χρόνια 34%, 10 χρόνια 42 %, 12 χρόνια 48% …μέχρι 30 χρόνια 80%.(www.ome-ote.gr/range_time.htm)


• Ένταξη στα βαρέα – ανθυγιεινά για όλες τις κατηγορίες τεχνικών. Επανένταξη της ονομασίας των επιδομάτων «επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» από τα «ειδικά» επιδόματα που ισχύει σήμερα. Πραγματοποιήθηκε με την συναίνεση των παρατάξεων που κυβερνούσαν στο απερχόμενο Δ.Σ. του σωματείου μας. Επέκταση του επιδόματος στη διεύθυνση κατασκευών, αποθήκες, καθαρίστριες, τηλεφωνικό κέντρο.


• Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ορών εργασίας:
Ωράριο εργασίας ευνοϊκότερο για το προσωπικό που εργάζεται σε βάρδιες και ελαστικότερο για εκείνους που έχουν σταθερό ωράριο. Το προηγούμενο πρόγραμμα επιτεύχθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων των συναδέλφων και όχι του Δ.Σ. του σωματείου.


• Στα ζητήματα σχετικά με προαγωγές, μεταθέσεις, τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει να γίνονται με αποφάσεις από υπηρεσιακό συμβούλιο που θα μετέχουν κατά αναλογία και εκπρόσωποι των εργαζομένων αφού καθοριστούν μετρήσιμα και αξιοκρατικά κριτήρια




• Να διατεθεί στο intranet χώρος για όλους τους συνδυασμούς ή να δημιουργηθεί ιστοσελίδα συλλόγου και να υπάρχει πρόσβαση στο internet για όλους τους υπαλλήλους


• Να δοθεί χώρος parking, τρόπος μεταφοράς των εργαζομένων προς και από την εταιρία ή να δοθούν οδοιπορικά κατοικίας στο ύψος της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και να παραχωρηθεί εκπτωτικό πακέτο για όσους κάνουν χρήση της αττικής οδού.


• Καταβολή bonus και σε όσους για λόγους υγείας ή άλλους προσωπικούς λόγους εργάζονται λιγότερο από εξάμηνο μέσα στην χρονιά.


Η συντονιστική επιτροπή της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

Βαλσαμή Ολυμπία 6977277779 Θεωνά Μαρία 6972233888
Μακρίδης Γιάννης 6977277605 Βαβουτάκη Ευγενία 6977277034

Website : Protovoulia-cosmote.blogspot.com