Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Στρουθοκαμηλισμός

.
Στρουθοκαμηλισμός
04/02/2009
Την πλάτη γυρνάνε στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους (από εργολάβους ή άλλες ανώνυμες εταιρείες, που προσφέρουν υπηρεσίες στην Cosmote) για άλλη μία φορά τα επίσημα σωματεία, καθώς την αίτηση υποψηφιότητάς τους αρνήθηκε η εφορευτική επιτροπή στις εκλογές της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στην Cosmote που θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις αντίστοιχες εκλογές μέσα στον όμιλο ΟΤΕ, το 2008, πήραν μέρος και οι ενοικιαζόμενοι της ΟΤΕPLUS, ενώ στις κοινοτικές Οδηγίες 89/391/ΕΟΚ, 91/383/ΕΟΚ, άρθρο 22 παρ. 10 Ν 2916/01, αναφέρεται ότι ο έμμεσος εργοδότης είναι υπεύθυνος για τις συνθήκες εργασίας του μισθωτού και για το εργατικό ατύχημα. Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλίστριες Ολ. Βαλσαμή και Μ. Θεωνά επισημαίνουν ότι "οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι όχι μόνο έχουν δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, αλλά, ακριβώς επειδή είναι οι πιο επισφαλώς εργαζόμενοι, επιβάλλεται το σωματείο μας, και όλοι εμείς οι συνάδελφοι, να τους εξασφαλίσουμε αυτό το δικαίωμα".
Όσον αφορά τα επιχειρήματα ότι ο υπάλληλος θα φύγει μόλις του λήξουν τη σύμβαση, τονίζουν ότι “αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν: παραιτήθηκε μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, υπάλληλος Cosmote. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή ισχύει ότι όποιος φεύγει, αναπληρώνεται από τον επόμενο". Τέλος, καλούν την εφορευτική επιτροπή να δεχτεί την ενδεχόμενη αίτηση υποψηφιότητας “ενοικιαζόμενου” και “να αγνοήσει την όποια ανάμειξη της εταιρείας, αλλά και τις μικρόψυχες ψηφοθηρικές λογικές”.
Συντάκτης : Ζαγάρας Κ.
.