Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Κι όμως υπάρχουν και τέτοιοι συνδικαλιστές !!!

Είναι γεγονός .
Εκτός από τους συμβιβασμένους, τους βολεμένους, τους καριερίστες και τους ΄΄κατ΄επίφαση συνδικαλιστές ΄΄ υπάρχουν και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ/ ΣΤΡΙΕΣ.
Είναι αυτοί που παλεύουν σκληρά και ηρωικά για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία.
Είναι αυτοί που δουλεύουν 12 και 15 ώρες σε αντίξοες συνθήκες χωρίς υπερωρίες , με τον κατώτατο μισθό, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας τους και έχουν το ψυχικό σθένος μετά τη δουλειά να ασχολούνται και με το συνδικαλισμό, χωρίς συνδικαλιστικές άδειες, χωρίς επιπρόσθετες οικονομικές ή άλλου τύπου απολαβές , εις βάρος του προσωπικού χρόνου για ξεκούραση , εις βάρος της οικογένειας τους, μόνο και μόνο για να παλεύουν για τα δικαιώματα των συναδέλφων τους.
Μια τέτοια συνδικαλίστρια είναι και η Κωνσταντίνα Κούνεβα Γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, το οποίο είναι ίσως το πιο ζωντανό σωματείο των επισφαλώς εργαζομένων στην Ελλάδα και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες - κατά κύριο λόγο γυναίκες.
Μπήκε στο μάτι της εργοδοτικής βαρβαρότητας , γιατί τους δυσκόλευε τη ζωή και παρά ακόμα και τα απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή της, παρά τις προσπάθειες για την απέλαση της , παρά την απόλυση της μητέρας της από δουλειά, δεν υπέκυψε και συνέχισε τη συνδικαλιστική της δράση.
Έτσι δέχτηκε επίθεση από ΄΄γνωστούς – αγνώστους ΄΄ τα μεσάνυχτα της 22/12/08 έξω από το σπίτι της , την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της με καυστικό οξύ στο πρόσωπο , το κεφάλι και τον ώμο και εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού».
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα με τη δράση και τη στάση της έδειξε στην πράξη τι είδους συνδικαλιστές και συνδικάτα θέλουμε σήμερα.
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σαν εργαζόμενοι είναι να παλέψουμε πιο μαχητικά , πιο αποτελεσματικά μέσα από συνδικάτα που θα διεκδικούν και θα υπερασπίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Όσο για την πλειοψηφία των συμβιβασμένων συνδικαλιστών , ας πάρουν μαθήματα ήθους μήπως και θυμηθούν τι θα πει συνδικαλιστική δράση.