Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Αθήνα, 4/12/2009

Το ζήτημα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού παρατηρείται από καταβολής της εταιρίας μας, και το οποίο δυστυχώς, συνεχίζεται και εντείνεται τα τελευταία χρόνια.
Σκοπός αυτής της πολιτικής δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι η μείωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Παράλληλα, η διοίκηση επιτυγχάνει να έχει εργαζόμενους γεμάτους φόβο, άγχος και ανασφάλεια και ένα βήμα πριν τον νευρικό κλονισμό.
Η διοίκηση κάνει ευθεία επίθεση όταν χρησιμοποιεί τις απολύσεις στην Wind ως φόβητρο.
Απειλεί και μας εκφοβίζει με την μόνιμη φράση «αν δεν σου αρέσει εδώ, να φύγεις». Να θυμίσουμε πως δεν είναι το μαγαζάκι της.
Η πολιτική της διοίκησης στη διάρκεια των αξιολογήσεων γίνεται πλέον με αναφορά στον αριθμό αναρρωτικών αδειών και στη συμμετοχή σε απεργίες. Δηλαδή, δεν μπορείς ούτε να αρρωστήσεις γιατί πάντα θεωρούν πως λες ψέματα και εννοείται πως δεν επιτρέπεται να απεργήσεις γιατί στοχοποιείσαι.
Η διοίκηση με την φωνή των στελεχών της εκφοβίζει τους εργαζόμενους προκειμένου να σταματήσουν τη συνδικαλιστική τους δράση, ακόμη και το να είναι μέλη στο σωματείο ή την συμμετοχή τους σε μια συνέλευση.
Παράλληλα, ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ ΟΤΕ, COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Με τις γενικότερες τακτικές τους προσβάλουν την προσωπικότητα των υπαλλήλων.
Καταγγέλλουμε την πρακτική της διοίκησης. Καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει επιτέλους αυτήν την τακτική. Δεν πρόκειται να καταφέρει αυτό που θέλει. Τα αντίθετα αποτελέσματα θα φέρει.
Ζητάμε από την εταιρία να περιοριστεί στην επιχειρησιακή της λειτουργία και να μας σέβεται ως εργαζόμενους και προσωπικότητες
Καλούμε τις άλλες 2 παρατάξεις να σεβαστούν την απόφαση που ήδη έχει παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο για δημοσίευση ανακοίνωσης - καταγγελίας κατά της άσκησης τρομοκρατίας από την εταιρία.
Να σταματήσουν τα παιχνίδια της σκόπιμης καθυστέρησης, του κάνω πίσω δηλαδή, και του δεν υπογράφω.
Η καθυστέρηση είναι συναίνεση στο έργο τους.

protovoulia-cosmote.blogspot.com