Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

Αθήνα, 4/3/2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στη τριμερή συνάντηση στις 3/3, με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου παραβρέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων: το σωματείο μας(Β. Κατσαρός, Λ. Αναούνη, Ολ. Βαλσαμή), η ΟΜΕ-ΟΤΕ (Π. Κούτρας, Αντ.Μπιρμπιλής, Γ.Δούκας), το ΕΚΑ, και η ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση λειτούργησε ως Πόντιος Πιλάτος, τηρώντας ίσες αποστάσεις, στάση που βολεύει την εργοδοτική πλευρά. Σε όλα τα στάδια συζητήσεων, η αδιαλλαξία της διοίκησης ήταν προκλητική και χωρίς προηγούμενο.

Από την πλευρά μας κατατέθηκε ότι πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις και σε κάθε περίπτωση πρέπει να ανακληθούν.

Ζητήσαμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρότασή μας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας και σε ανακοινώσεις μας.

Ο υφυπουργός απάντησε ότι….θα το μεταφέρει στην υπουργό!!
Συνάδελφοι,

Η διοίκηση της εταιρίας εκμεταλλεύεται τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της τρόικας. Η επίσημη πρόταση του υπουργείου αφήνει (αν είναι δυνατόν) ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ-COSMOTE, DEUTSCHE TELEKOM είναι συνυπεύθυνοι για τις απολύσεις.

Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικά. Καμία παραχώρηση σε δικαιώματα και μισθούς. Συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η ΓΣΕΕ να αναλάβει τον συντονισμό των σωματείων για ανατροπή των εργοδοτικών και αντεργατικών πολιτικών.


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

protovoulia-cosmote.blogspot.com