Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote


Αθήνα, 9/3/2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ
Η διοίκηση της Cosmote, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης έσυρε το σωματείο στα δικαστήρια για εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων.

Με σαθρή και δόλια επιχειρηματολογία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, θορυβημένη από την μαζική μας συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και την αγωνιστική μας στάση. Οι εγκάθετοι «μάρτυρες» της διοίκησης ψέλλιζαν ότι κάνουμε δήθεν λευκή απεργία και παρεμπόδιση στους χώρους εργασίας. Δεν είπαν λέξη για τους εκβιασμούς και τις απειλές σε βάρος των εργαζομένων από πλευράς της διοίκησης. Λέξη για την τρομοκρατία και την ανασφάλεια που διακινούν. Για τις βίαιες μετακινήσεις εργαζομένων εν κρυπτώ σε χώρους εργασίας τρίτων εταιρειών.

Ένα-ένα τα ψεύδη της διοίκησης στο δικαστήριο κατέρρευσαν και δυστυχώς για αυτούς αποκαλύφθηκε κάτι πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιούν τις κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν τους συνδικαλιστικούς μας εκπρόσωπους. Ενώ παραδέχτηκαν δημόσια ότι ελέγχουν το περιεχόμενο των sms που στέλνει το σωματείο στα μέλη του. Γεγονός που είχαμε επισημάνει και καταγγείλει σε παλαιότερες κινήσεις μας και ανακοινώσεις. Τα προσωπικά δεδομένα και οι νόμοι γίνονται κουρελόχαρτο στα χέρια της εταιρίας που τα χρησιμοποιεί … για την ασφάλειά της.
Οι εργαζόμενοι, με την αγωνιστική τους παρουσία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του σωματείου και δήλωσαν για μια ακόμη φορά την συμπαράστασή τους και την υποστήριξή τους στο συλλογικό τους όργανο.


                          Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και αγωνιστικά

                Κάτω τα χέρια από το σωματείο και τις κατακτήσεις μας

                         Η Τρομοκρατία της διοίκησης δεν θα περάσει

                             Καμιά απόλυση στον όμιλο Cosmote

              Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει Ιφιγένια στο βωμό των κερδών

                                 Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας