Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Αναδημοσίευση απο το Iskra.gr

Την Πέμπτη 29.12, 100 περίπου συνδικαλιστές και ακτιβιστές του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ περικυκλώσαν τα γραφεία του ΣΕΒ και εν συνεχεία έκαναν πορεία- πικετοφορία για να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη και αντεργατική άρνηση χιλιάδων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα να καταβάλλουν στους εργαζόμενους δεδουλευμένα μηνών καθώς και το δώρο Χριστουγέννων μέχρι 21/12 που έληγε η νόμιμη προθεσμία.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ:

«Δυστυχώς αυτοί οι παρανομούντες εργοδότες μένουν ατιμώρητοι, παρότι η μη καταβολή στους εργαζόμενους δεδουλευμένων καθώς και η μη έγκαιρη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων συνιστούν αδικήματα και διώκονται ποινικά και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία.

Η ατιμωρησία των παρανομούντων εργοδοτών οφείλεται αφενός γιατί τα αστυνομικά τμήματα αρνούνται να παραλάβουν τις μηνυτήριες αναφορές εργαζομένων για μη καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη τους και αφετέρου γιατί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με διάταξή του παρέτεινε τη νόμιμη προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τις 21/12, που ορίζει η εγκύκλιος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, στις 31/12, διευκολύνοντας έτσι τους αυθαιρετούντες και παρανομούντες εργοδότες να αποφύγουν τουλάχιστον μέχρι τότε την αυτόφωρη ποινική διαδικασία.

Καλούμε τους Υπουργούς Εργασίας, Προστασίας του πολίτη και Δικαιοσύνης να σταματήσουν να κάνουν τους τροχονόμους στην ασυδοσία των εργοδοτών και επιτέλους πράξουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις ίδιες τις εγκυκλίους τους για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εργοδότες που αυθαιρετούν και παρανομούν ασύστολα».

Στη δράση αυτή του Δικτύου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, ο Δημ. Στρατούλης και ο Γ. Γαβρίλης, μέλης της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Δημήτρης Στρατούλης:
Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ατιμωρησία των παρανομούντων εργοδοτών είναι η κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιάς η οποία τηρεί «σιγή ιχθύος» για τις αυθαιρεσίες τους αδιαφορώντας πλήρως να τηρηθούν οι ισχύοντες νόμοι και οι εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας.

Γιώργος Γαβρίλης:
Φέτος οι επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων αυξήθηκαν κατά 600% σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία αμφισβητούν το δικαίωμα των εργαζομένων για μισθούς και συντάξεις. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει, νικητές θα αναδειχθούν οι εργαζόμενοι.
Παναγιώτης Λαφαζάνης:
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ, υπό τον Λ.Παπαδήμο καλύπτει και στηρίζει την αθλιότητα και τη βαρβαρότητα. Είναι ντροπή και αίσχος εργαζόμενοι να δουλεύουν και να μην πληρώνονται, να έχουν μήνες να πληρωθούν και να μην παίρνουν ούτε δώρο εορτών. Τέτοια εξαχρείωση δεν είχε γνωρίσει ποτέ η χώρα σε ειρηνική περίοδο. Το μήνυμα είναι απλό μπροστά στο νέο χρόνο, το 2012. Η μόνη λύση για να αποφευχθεί η επερχόμενη άβυσσος και η έσχατη ταπείνωση είναι η εξέγερση για μια ελπιδοφόρα, αναγεννητική προοδευτική ανατροπή.